Dolar
32.31
Euro
34.95
Altın
2,205.21
ETH/USDT
3,585.90
BTC/USDT
70,910.00
BIST 100
9,068.84
Gündem

Van'da bini aşkın STK terörü kınadı

Memur-Sen öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 21 ilden bin 113 sivil toplum kuruluşu, hazırlanan ortak bildiriyle terörü lanetledi.

25.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
Van'da bini aşkın STK terörü kınadı

VAN

Van'da, Memur-Sen öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 21 ilden, bin 113 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle "Darbe ve Teröre Karşı Birleşelim" mitingi düzenlendi.

Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, Türkçe ve Kürtçe, "Üst akıl maşaları PKK-PYD-DAİŞ-FETÖ", "Birlikte diriliş için birlikte direnişteyiz", "Teröre one minute" , "Müminler ancak kardeştir", "Sen ben yok, biz varız", "Birlikte Türkiyeyiz", "Darbeyi yendik terörü de yeneceğiz" yazılı dövizleriyle birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Mitingde, bölge illerindeki bin 113 sivil toplum kuruluşunun imzasıyla hazırlanan Türkçe ve Kürtçe bildiri okundu.

Terörün çağın vebası gibi bütün dünyayı kavurduğunun belirtildiği bildiride, "Biz, dünyadaki tüm terör örgütlerini ayrım yapmadan lanetliyor ve bütün terör mağdurlarının acısını paylaşıyoruz. Bütün dünyayı terörle mücadeleye, Batı'yı çifte standardı terk etmeye ve acılarımızı paylaşmaya çağırıyoruz." denildi.

"Terör, en çok bölge insanına zarar veriyor"

Bildiride, dini, ırkı, dili, meşrebi olmayan terörün en büyük insanlık suçu, kardeşlik ve insan onuruna yönelik tehdit olduğu vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü terörü lanetliyoruz. PKK, DAİŞ, FETÖ bizim için aynıdır. Kardeşliğimizi korumalı, dirliğimizi kuşanmalıyız. Bize lazım olan fitne, fesat ve terör değil, merhamet ve adalettir. Bu bilinçle kamuoyuna çağrımız şudur: 'Gelin bir olalım. Veda Hutbesi ile yüreklerimizi birleştirelim. Birbirimize rahmet olalım, düşmanlığa sırtımızı çevirelim. 15 Temmuz gecesinin karanlığını aydınlatan direniş ruhuna sahip çıkarak ebedi kardeşlik için 79 milyon birlikte mücadele edelim.' Haklarımızı elbette her zaman ve her platformda savunmalıyız. Ancak hakkı savunmak terör ve şiddetle olmaz. Zira bu terör ve şiddet, sonuçta yine en başta ve en fazla bölge halkına zarar veriyor. Çukur teröründe evleri yıkılan, mağdur olan, iki ateş arasında kalıp hayatını kaybeden yine bölge halkıydı. PKK'nın son eylemlerinde ölen sivillerin de tamamı bölge insanıdır. Terör ve şiddetle hak arayışı kabul edilemez. Türkiye'de hak aramanın bütün siyasi ve barışçıl kanalları açıktır. Terör ve şiddet bilakis haklarımızın verilmesini geciktiren, hayatı başta bölge insanı olmak üzere, bütün bir Türkiye halkına zehir eden bir musibettir."

"PKK, ülkeyi hedef alan bir örgüt"

Terör örgütü PKK'nın, Kürtlerin haklarını savunan bir yapı değil, küresel güçlerin taşeronu ve tetikçisi olarak en başta Kürtlere ihanet eden, ülkeyi topyekun hedef alan bir örgüt olduğunun kaydedildiği bildiride, PKK'nın, Kürt görünerek Kürtlere, FETÖ ve DAİŞ'in de Müslüman görünerek İslam'a ve ümmete ihanet ettiği belirtildi.

"Yeniden dirilişi haykırmak için ayaktayız"

Mitinge katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı konuşmada, tarih, medeniyet, ilim ve kardeşlik kenti Van'da, yeni bir diriliş, yeniden büyük bir Türkiye idealini haykırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Yalçın, kardeşlik ırmağında, hep birlikte teröre karşı seslerini yükseltmek için ayakta olduklarını ifade ederek, "Vesayetin emir eri ve işgal aracı terör koalisyonu PYD-PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütlerini lanetleyerek, birlikteliğimizi tüm Türkiye'ye, dünyaya haykırmak için buradayız. Analarımızın yüreklerini dağlayan feryatlarını dindirmek için yeni bir tarih yazmak ve safları sıklaştırmak zorundayız. Rabbimiz, 'Müminler ancak kardeştir.' buyurarak, bu sayede ateş çukurundan kurtulacağımızı söylüyor. Ayrılıkçı, mezhepçi yapıları kınıyor, kardeşliğimize hep birlikte sahip çıkıyoruz. Düşmanlara karşı birlikte bir araya gelerek korku salıyoruz. İmana karşı küfrü, kardeşliğe karşı kalleşliği tercih edenlerin başaramayacağını bir kez daha Van'dan bin 113 STK'sıyla haykırıyoruz." diye konuştu.

Terör örgütlerine silah bırakma çağrısı yapan Yalçın, "Sabrımızı sınamayın ve unutmayın çünkü biz yaptıklarınızı asla unutmayacağız. Bu bölgenin şehirlerini kan gölüne çeviren alçakça saldırılarınıza son verin ve milletin birliğine, beraberliğine kast etmeyin diyoruz." dedi.

"Kimse bu milleti ve bu toprakları bölemez"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Türkiye'deki tüm halklarla beraber teröre karşı alanlarda olduklarını ifade etti.

Bölgede artık çatışmaların ve terör olaylarının yaşanmasını istemediklerini vurgulayan Çakırcı, "Artık huzur ve barış istiyoruz. Buradan terör örgütlerine de çağrı yapıyoruz. Bu bölge yıllardır terörden bıktı. Artık silahlarınızı bırakın, yoksa bu halk sizleri silahlarıyla beraber toprağa gömer. Kimse bu milleti ve bu toprakları bölemez. Kimse boşuna zahmet etmesin." dedi.

Van Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yüce ise Türkiye'de birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini söyledi.

Türkiye'nin tüm bölgelerinde insanların hem darbe girişimine hem de terör olaylarına karşı büyük bir mücadele verdiğini anlatan Yüce, "Teröre karşı verilen bu tepkiye ülkenin çok ihtiyacı var. Şu an Türkiye'de 79 milyon insan hep birlikte ortak tepki gösteriyor. Tek amaç ülkemizi dış mihrakların elinden kurtarmaktır. Diğer ülkeler Türkiye'nin Suriye gibi olmasını istiyor ama Türk milleti bunun farkına vardı. 15 Temmuz'dan bu yana meydanlarda bunu gösterdik. Mücadelemizi sürdürmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

"Türk, Kürt, Çerkez, Laz herkes omuz omuza"

Malatya Memur-Sen İl Başkanı Fehmi Bingöl ise Türkiye'nin kardeşliği için Van'da buluştuklarını belirtti.

Türkiye'nin birçok ülkeye öncülük ettiğini ifade eden Bingöl, "Nasıl ki FETÖ'ye karşı ayakta olduysak, teröre karşı da alanlarda olmaya devam edeceğiz. Burada Türk, Kürt, Çerkez, Laz ve herkes omuz omuza vermiş. Hep birlikte hareket ettiğimiz müddetçe ülkemiz daha da ilerleyecektir. Allah'ın izniyle bu millet birlik olduğu müddetçe kimse bizleri yenemez." dedi. 

Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar da Türkiye'nin birlik ve beraberliği için Van'a geldiklerini dile getirerek, "Ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Bu, Batı devletlerinin bir oyunudur. Bizler nasıl ki darbe girişiminde onlara gereken dersi verdiysek, bugün de bu dersi vermeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız sağ olduğu müddetçe bu devletin sırtı yere gelmez. Biz millet olarak Cumhurbaşkanımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Miting, konuşmaların ardından sona erdi.

Muhabir: Cemal Aşan - Mesut Varol

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.