Gündem

Van'da kadınlardan Aile Destek Merkezi'ne ilgi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın Edremit Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten 8 merkezden bin 16 kadın faydalanıyor.

15.01.2018 - Güncelleme : 15.01.2018
Van'da kadınlardan Aile Destek Merkezi'ne ilgi

VAN

Van'ın Edremit ilçesinde bin 16 kadının İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan belediye tarafından hizmete açılan 8 Aile Destek Merkezi'nden (ADEM) faydalandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, ilçenin çeşitli mahallelerinde 8 ADEM kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Karaman, Müsteşar Yardımcısı Dr. Hakkı Öztürk, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Muhammet Örnek'in, ADEM'leri ziyaret ederek, incelemelerde bulunduğu anımsatıldı.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, ilçedeki her mahalleye ADEM kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Merkezlerin kadınlardan yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Çiçekli, şunları kaydetti:

"Belediyenin sağladığı imkanlarla burada mesleki kurslar düzenliyoruz. Tüm kadınların bu kurslara katılmasını istiyoruz. Burada meslek öğrenirken aynı zamanda aile ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar. Merkezlerimize kadınlarımız yoğun ilgi gösterdikleri gibi her merkezde yedekte bekleyen yüzlerce insanımız duruyor. Aynı zamanda kreşler sayesinde kadınlar çocuklarıyla merkezimize ayrı bir önem gösteriyor."

Belediye tarafından hizmete açılan 8 ADEM'den bin 16 kadının faydalandığı belirtildi.

Muhabir: Yusuf Soyalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.