Gündem

'Vatan evlatlarını şehit edenler en büyük cezayı almalılar'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan polisin babası Zeki Kılınç, "Devletimiz bu olayın üzerine ciddiyetle gitmektedir. Muhammet Oğuzlar'ı, Ömer Halisdemirler'i şehit edenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz" dedi.

23.02.2017 - Güncelleme : 23.02.2017
'Vatan evlatlarını şehit edenler en büyük cezayı almalılar'

ANTALYA - SÜLEYMAN ELÇİN

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit edilen 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın baba Zeki Kılınç,  Konyaaltı ilçesindeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin ve 2 bin 500'ü aşkın gazinin vicdani kanaatlerinin rahat etmesi için darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini vurguladı.

Hainlerin karşısına duvar gibi çıkan bir kahramanın babası olmanın gururunu yaşadığını vurgulayan Kılınç, şöyle konuştu:

"Bu kişiler yıllardır şantaj ve kumpaslarla gerçek vatan evlatlarıyla uğraşmışlardır. Ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar. Yalan ve iftiralarla 40 yıl süreyle İslamiyet'i yaşayan insanları aldattılar. Mahkemede verdikleri ifadelere itibar edilmemesi gerekmektedir. Devletimiz sosyal bir hukuk devletidir. Somut delillerle her şey görülecektir. Devletin yetkililerinin, bunların bize acımadığını çok iyi bilmeleri gerekir. Anayasanın el verdiği en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekiyor. Söyledikleri her şeyin yalandan ibaret olduğunu çok iyi biliyoruz."

Oğlunun isminin verildiği polis merkezinde görev yapıyor

Oğlunun kahramanlık hikayesini her yerde gururla anlattığını belirten Kılınç, şunları kaydetti:

"Oğlum 15 Temmuz'un gündüzünde çalışıp akşamında izinde olmasına rağmen darbe teşebbüsünü duyunca tereddüt etmeden arkadaşlarına yardım için Ankara Emniyet Müdürlüğüne gitti. Burada darbecilerin karşısında, 'Çakalların karşısındaki aslan' gibi dimdik şekilde durdu. Oğlum orada şehit oldu. Onun yaptığı büyük bir kahramanlık. Şehit olduktan sonra benim de polis memuru olarak görev yaptığım polis merkezine oğlumun ismi verildi. Oğlumun ismini taşıyan polis merkezinde görev yapmak bana ayrıca gurur veriyor."

"Oğlumun kanının yerde kalmamasını istiyorum"

Aynı zamanda 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı da olan şehit Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç ise oğlunun bu vatan için canla başla teröristlerle çarpışarak şehit olduğunu anımsattı. Darbe teşebbüsüne karşı ailece dimdik ayakta durduklarına dikkati çeken Kılınç, "Oğlumun kanının yerde kalmamasını istiyorum. Yargılama sonucunda, vatan evlatlarını şehit edenler en büyük cezayı almalılar." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.