Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.50
BTC/USDT
70,160.00
BIST 100
9,110.44
Gündem

'Vatan haininin ismini taşımak istemiyorum'

Ağrı Patnos'ta yaşayan ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile aynı ismi taşıyan Fetullah Batır, "Vatan haini birisiyle aynı ismi taşımak istemiyorum" diyerek adının "Fetih" olarak değiştirilmesi için mahkemeye başvurdu.

29.03.2017 - Güncelleme : 29.03.2017
'Vatan haininin ismini taşımak istemiyorum'

AĞRI

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile aynı ismi taşıyan Fetullah Batır, "Terör örgütü elebaşı olan vatan haini birisiyle aynı ismi taşımak istemiyorum" diyerek adının "Fetih" olarak değiştirilmesi amacıyla mahkemeye müracaat etti.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren evli ve bir çocuk babası olan Fetullah Batır (28), örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile aynı ismi taşımamak istemediği için adının değiştirilmesi amacıyla bir dilekçe hazırlayarak Patnos Asliye Hukuk Mahkemesine müracaat etti.

Batır, dilekçesinde, "Terör örgütü elebaşı olan vatan haini birisiyle aynı ismi taşımak istemiyorum" diyerek kimliğindeki "Fetullah" isminin "Muhammed Fetih" olarak değiştirilmesini talep etti.

Adının Fetullah Gülen ile aynı olmasından dolayı mağdur olduğunu dile getiren Batır, şunları aktardı:

"Çevremdeki insanların bana 'FETO' ya da 'FETÖ' demesini istemem. Bunun üzerine ben de ismimi değiştirmeye karar verdim. Ailemle konuştum, ismimi değiştirme kararı aldım. Özellikle 'Fetih' ismini taşımak istiyorum. Çünkü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan olaylarda vatanına, milletine, bayrağına, toprağına sahip çıkan ve 'fetih' duygusu ile hareket eden bir zihniyetin toplumumuza kazandırılması için 'Muhammed Fetih' ismini almaya karar verdim."

Muhabir: İdris Emre Savman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.