Dolar
32.38
Euro
34.93
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,545.20
BTC/USDT
70,621.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Zeytin Dalı Harekatı

Vatandaşların Zeytin Dalı Harekatı'na desteği sürüyor

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere vatandaşların desteği sürüyor.

06.02.2018 - Güncelleme : 07.02.2018
Vatandaşların Zeytin Dalı Harekatı'na desteği sürüyor

HATAY/ELAZIĞ - Ekip

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere vatandaşların desteği devam ediyor.

ATT DER tarafından Türk Kızılayı İskenderun Şubesi'ne, Zeytin Dalı Harekatında görev alan Mehmetçiğe dağıtılmak üzere 10 kurban bağışında bulunulurken, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi Aşevi'nde hazırlanan 2 bin kumanya da askerlere dağıtıldı.

Bağışlanan kurbanlar Reyhanlı sınırında ATT DER, Türk Kızılayı ve 112 Acil Servis çalışanlarının duaları eşliğinde kesildi.

ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Baltacı, yaptığı açıklamada üyelerinin katkılarıyla oluşturdukları bütçeyle ve Türk Kızlayı'nın katkılarıyla Mehmetçiğe destek olduklarını belirtti.

Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiğin muzaffer olması için dua ettiklerini ifade eden Baltacı, ihtiyaç duyulması halinde tüm teşkilatları ile göreve hazır olduklarını kaydetti.

Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay da ATT DER üyelerinin Mehmetçiğe olan desteklerinden ötürü teşekkür etti.

İskenderunlu balıkçı Mehmetçik için "Vira Bismillah" dedi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde balıkçılık yapan Gökhan Şekerlisoy, Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçiklere destek olmak için 15 tayfasıyla Akdeniz'e ağ atarak balık tuttu.

Denizde iki gün boyunca avlanan ve yaklaşık 600 kilo balık tutan Şekerlisoy, balıkların satışından elde edeceği geliri Mehmetçiğe bağışlayacak.

Şekerlisoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu günlerde ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Zeytin Dalı Harekatını sonuna kadar desteklediğini ifade eden Şekerlisoy, "Gerekirse Zeytin Dalı Harekatı boyunca ordumuz için avlanırız. Bu bir milli mücadeledir. Bize düşen vatanın bekası için canla başla çalışmaktır." dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'na kayakçılardan ay yıldızlı meşaleli destek

Elazığ'da kayakçılar da Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlere destek vermek amacıyla ellerinde meşaleler, "Elazığ'dan Afrin'deki Mehmedimize selam olsun" yazılı pankart ve Türk bayrağı ile Hazarbaba Dağı'nda kaydı.

Sivrice ilçesinde göl manzarasıyla misafirlerine eşsiz güzellikler sunan Hazarbaba Kayak Merkezi'nde, Elaziz Kayak ve Su Sporları Derneği tarafından organize edilen etkinliğe katılan çok sayıda vatandaş, Zeytin Dalı Harekatına katılan askerlere destek vererek, tüm Türkiye'ye birlik mesajı gönderdi.

Etkinlikte Kayak merkezinin zirvesinde ay yıldızlı meşale yakıldı, havai fişek gösterisi sunuldu. Kayakçılar da merkezin zirvesinden ellerinde Türk bayrağı ve meşaleler ile grup halinde kaydı. 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde PYD/PKK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatına Elazığ'dan, bin 850 metre rakımdaki Hazarbaba Kayak Merkezi'nden destek mesajı vermek için bir araya geldiklerini belirtti. 

Sivrice Kaymakamı Mustafa Temiz ise Türkiye'nin Afrin'de teröre karşı haklı bir mücadele verdiğini ve bu mücadelenin sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayarak, "Rabbimden Mehmetçiğimizi muzaffer kılmasını diliyorum, Rabbim onları korusun." diye konuştu.

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak da Elazığ'ın güzide mekanlarından Hazarbaba Kayak Merkezi'nden Afrin ve diğer bölgelerde teröre karşı mücadele veren tüm askerleri selamladıklarını belirterek, onlarla gurur duyduklarını dile getirdi.

Elaziz Kayak ve Su Sporları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve kayak antrenörü Mustafa Atagün, böyle anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Bu gece Hazarbaba Dağı'nın zirvesini Afrin'deki askerlerimiz için aydınlatacağız. Kalbimiz, yüreğimiz ve dualarımız Mehmetçiğimizle." dedi.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın