Gündem

'VIP dinleme' davasında 7 tutuklama

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 185 eski emniyet mensubunun yargılandığı "VIP dinleme" davasında, ByLock kullandığı tespit edilen tutuksuz 7 sanığın tutuklanmasına karar verildi.

24.02.2017 - Güncelleme : 25.02.2017
'VIP dinleme' davasında 7 tutuklama

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Dairesi Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da arasında bulunduğu 185 sanığın yargılandığı "VIP dinleme" davasında, tutuklu 45 sanıktan 9'unun tahliyesine, tutuksuz sanıkların 7'sinin ise tutuklanmasına karar verildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, savunmaların alınmasının ardından mahkeme başkanı, cumhuriyet savcısından ara karar için görüşünü sordu. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklardan 9'unun tahliyesine, ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen 43 sanığın tutuklanmasına, ByLock programı hakkında talep edilen bilirkişi raporunun reddine ve diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Kararını açıklayan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selfet Giray, tutuklu sanıklardan 9'unun tahliyesine, ByLock kullandığı tespit edilen tutuksuz sanıklardan Harun Dağlı, Neslihan Şimşek, Kenan Peksoy, Muhammet Yılmaz, Okan Akaroğlu, Ömer Peker ve Ceyhan Berberoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi. Gizli tanıklar ile FETÖ'nün eski "Emniyet imamı" olduğu belirtilen Kemalettin Özdemir'in, sanık savunmaları alındıktan sonra "tanık" olarak dinlenmesine karar veren heyet, sanıkların duruşmalardan vareste tutulmaları ve haklarındaki adli kontrol şartlarının kaldırılmasına yönelik talepleri reddetti.

14 sanık hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Mahkeme, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. 

Duruşmada haklarında tutuklama kararı verilen sanıklar Ömer Peker ve Kenan Peksoy'un duruşma salonunda olmadıkları tespit edilmesi üzerine, sanıkların bulunması için gerekli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.

Muhabir: İsmet Karakaş,Tanju Özkaya


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın