Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,224.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Yağmur suyu kanalında otomobille inceleme

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapımı devam eden yağmur suyu kanalının genişliğini anlatmak için içerisinden otomobille geçti.

27.08.2016 - Güncelleme : 28.08.2016
Yağmur suyu kanalında otomobille inceleme Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapımı devam eden yağmur suyu kanalının genişliğini anlatmak için içerisinden otomobille geçti. ( Mustafa Çiftçi - Anadolu Ajansı )

ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapımı devam eden yağmur suyu kanalının genişliğini anlatmak için içerisinden otomobille geçti.

Türel, yapımı devam eden Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerini kapsayan, içerisinden 1 aracın rahatlıkla geçebileceği 4 metre genişliğinde 4,5 metre yüksekliğindeki yağmur suyu hattını inceledi. Türel ve beraberindekiler, yüklenici firmadan projenin 2016 Kasım'da tamamlanması sözünü aldıktan sonra kanalın 350 metrelik kısmını araçla geçti.

Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürü Faruk Karaçay’dan projeyle ilgili bilgi alan Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'nın altına, üstüne, her yerine büyük yatırımların yapıldığını söyledi.

"Antalya'nın meşhur yağmurlarında daha az sıkıntı yaşayacağız"

2004-2009 döneminde 80,5 kilometrelik yağmur suyu kanalının yapıldığını anlatan Türel, şöyle devam etti:

"Sonraki dönemde bir hizmet fasılası oldu. 5 sene Antalya'da bu gibi alt yapı hizmetleri gündeme gelmedi. Ancak yeniden göreve başlamakta birlikte 2014 senesinde toplamda 80 kilometrenin üzerine aşağı yukarı 50 kilometre daha ekleyerek 130 kilometre yağmur suyu kanalı ekliyoruz. Böylelikle inşallah Antalya'nın meşhur yağmurlarında, caddelerinde, kent merkezimizde daha az sıkıntı yaşayacağız. Vatandaşlarımızın huzuru ve rahatı için bu çalışmalar yapılıyor."

Yer altına yapılan yatırımların bir belediye başkanı için çok cazip olmadığını ifade eden Türel, şunları kaydetti:

"Çünkü bunlar biraz meşakkatli hizmetler. Yapılıyorken vatandaşa sıkıntı veriyor. Üstünü kapattığınızda yerin altında olduğu için hiçbir şey gözükmüyor. Ama bunları şehrin geleceği adına mutlaka yapmak zorundayız. Hedeflediğimiz tarihten önce bitireceğiz. Bunlar küçük menfezler değil, 4'e 4,5 dediğimiz büyük kanallar. Bunların içerisinden rahatlıkla bir araç geçiyor hatta üst üste iki araç koyabiliyorsunuz. Bu gibi yatırımlar Antalya'nın geleceğini kurtaran yatırımlardır. Yağmur suyuna toplamda 104 milyon TL yatırım yapıyoruz."

Muhabir: Mustafa Çiftçi



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın