Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,561.80
BTC/USDT
70,789.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Yapımı süren Erzurum Şehir Hastanesinde hummalı çalışma

Tamamlandığında 265 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan yaklaşık bin 400 yatak kapasiteli Erzurum Şehir Hastanesinin gelecek yıl hizmete girmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

16.08.2017 - Güncelleme : 16.08.2017
Yapımı süren Erzurum Şehir Hastanesinde hummalı çalışma

ERZURUM

Sağlık Bakanlığınca yapımı sürdürülen ve tamamlandığında 265 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yaklaşık bin 400 yatak kapasiteli Erzurum Şehir Hastanesinin yüzde 65'i tamamlandı.

Sağlık Bakanlığının önemli sağlık projelerinden olan ve 3 yıl önce Erzurum'daki Çat Yolu üzerinde inşaatına başlanan şehir hastanesinin şu ana kadar yüzde 65'i tamamlandı. Şehir hastanesinin 2018'e kadar tamamlanması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

İnşaatı bittiğinde 265 bin metrekare kapalı alana ve kentteki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) ile entegreli şekilde bin 400 yatak kapasitesine sahip olacak şehir hastanesinin maliyeti yaklaşık 350 milyon lirayı bulacak.

Bittiğinde 5 ayrı binadan oluşacak hastanede, acil ve yoğun bakım servislerinin yanı sıra kadın doğum, çocuk, göğüs, göğüs cerrahisi ve onkoloji ile ilgili bölümler yer alacak.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzde 65'i tamamlanan şehir hastanesinin devasa bir sağlık yatırımı olduğunu belirtti. 

Hastanenin kuruluşundan itibaren takibini yapan ve bu projenin mimarı Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın hastanenin mimari yapısına kadar bütün kısımlarıyla ilgilendiğini ifade eden Vançelik, "Gerçekten hastanenin iç mimarisi ve odaları mükemmel tarzda olacak. Belki dünyada sayılı hastanelerden olacak. Odaların yüzde 90'ı tek kişilik. İsteyen kişiler için belki bazı servislerde ikişer kişilik oda bırakacağız." dedi.

Sağlık turizmine katkı sunacak

Vançelik, Erzurum Şehir Hastanesini hizmete aldıklarında Türk Cumhuriyetlerine de sağlık turizmi anlamında ciddi hizmet vereceklerine işaret etti.

Söz konusu hastanenin yaklaşık 350 milyon liraya mal edileceğini bildiren Vançelik, şehir hastanesinin kentteki BEAH ile entegre şekilde hizmet vereceğini vurguladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın