Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,209.79
ETH/USDT
3,572.80
BTC/USDT
70,547.00
BIST 100
9,044.31
Gündem

Yaralarını saran Viranşehirliler teröre tepkili

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısının ardından patlamanın izlerine silmeye çalışan vatandaşlar, evlerine Türk bayrakları asarak teröre tepki gösterdi.

24.02.2017 - Güncelleme : 24.02.2017
Yaralarını saran Viranşehirliler teröre tepkili

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısının ardından patlamanın izlerine silmeye çalışan vatandaşlar, evlerine Türk bayrakları asarak teröre tepki gösterdi.

Yenişehir Mahallesi Savcılar Sitesi önünde bir hafta önce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından trafiğe kapatılan bölgede evleri hasar gören vatandaşlar, yakınlarının yardımıyla evlerinde bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri ise bölgede yürüttükleri hasar tespit ve destek çalışmalarını tamamladı.

Patlamada evi hasar gören Aslan Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü evde eşinin misafirleri olduğunu, bu nedenle kendisinin arkadaşlarıyla dışarıda bulunduğunu söyledi.

Olay meydana gelince, eve gelip ailesini ve misafirleri dışarı çıkardıklarını anlatan Akmeşe, "Her taraf paramparça olmuştu. Camlar, kapılar uçmuştu, Allah'tan evdekilere bir şey olmamıştı, bunun için şükrediyorum. Patlamanın ertesi günü ekipler gelip hasar tespit çalışması yaptı. Bunun üzerine biz de evi toplamaya başladık. Neredeyse işimiz bitmek üzere. Biz bu ve diğer terör olaylarını lanetliyoruz, Türk bayrağımızı asarak teröristlere en güzel cevabı verdik." diye konuştu.

Evi zarar gören Mehmet Önel ise patlama sırasında çocuklarının evde olmadığını, eşinin ise kızının tedavisi için Gaziantep'te bulunduğunu belirtti.

Ele ele vererek terör saldırısının izlerini silmeye çalıştıklarını ifade eden Önel, şunları kaydetti:

"Eve geldiğimizde her taraf yıkılmıştı. Terörü lanetliyoruz, inşallah amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Cumhurbaşkanımız bir denizdir, onlar ise gemi. Deniz son sözünü söylediğinde gemiden eser kalmaz. Allah'a şükür, Allah devletimize zeval vermesin, yetkililer bizi ziyaret etti, sıkıntılarımızı gidereceklerini söylediler. Evlerimizi onarmaya çalışıyoruz, Viranşehir esnafından da Allah razı olsun, en uygun şekilde alışveriş yapmamızı sağladılar. Kimse bizden para sormadı, 'Önce işiniz görülsün, sonra hallederiz.' dediler. El ele vererek bu sıkıntıyı da aştık çok şükür."

Önel'in eşi Latife Önel de terörü ve saldırılarını lanetlediklerini dile getirerek, devlete ve yetkililere güvendiklerini belirtti.

Bin bir emekle oluşturdukları evlerinin çok zarar gördüğünü ama buna üzülmediğini anlatan Önel, "Ben Gaziantep'teydim, kızımın ameliyatı vardı. O yüzden diğer 5 çocuğum da annemin evindeydi. En büyük şansımız çocuklarımın evde olmaması. Eğer evde olsalardı kötü şeyler olurdu, Allah korudu. Eve geldiğimde hiçbir şey kalmamıştı, televizyon patlamış, kapı pencereler uçmuş, dolaplar devrilmiş. Evimiz çok hasar gördü ama en sevindiğim nokta çocuklarımın sağlıklı olması. İnşallah bunların hepsi telafi edilir, biz devletimize güveniyoruz. Allah devletimize zeval vermesin, kötülere de yol açmaz inşallah." diye konuştu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat'ta, Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'ne yönelik bombalı araçla yapılan terör saldırısında 2 kişi şehit olmuş, 48 kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Halil Fidan,Yasin Dikme

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.