Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,212.65
ETH/USDT
3,555.00
BTC/USDT
70,510.00
BIST 100
9,051.48
Gündem

Yaşlı çift cinayetinde 'torun' tutuklandı

Nevşehir'de bir ay önce evlerinde av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulunan yaşlı çiftin torunu, cinayet zanlısı olarak tutuklandı.

08.02.2016 - Güncelleme : 08.02.2016
Yaşlı çift cinayetinde 'torun' tutuklandı Fotoğraf: AA/Behçet Alkan

NEVŞEHİR

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bir ay önce evlerinde silahla vurularak öldürülmüş halde bulunan çiftin torunları, cinayetle ilgili soruşturma kapsamında tutuklandı.

Mazı köyünde yaşayan Fatma (71) ve İbrahim Tiryaki (74) çiftinin öldürülmesini soruşturan jandarma ekipleri, yaklaşık 300 kişinin ifadesini aldı. İncelemelerde üzerinde barut izi bulunduğu tespit edilen çiftin torunları E.T. (32), çelişkili ifadeler vermesi üzerine gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Ürgüp Adliyesine sevk edilen E.T, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"Bu tutuklama tedbirdir, biz onun suçsuz olduğuna inanıyoruz"

E.T'nin avukatı İsmail Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, jandarma kriminal laboratuvarı incelemelerinde E.T'nin kıyafetlerinde barut izine rastlandığını, müvekkilinin bu gerekçeyle tutuklandığını söyledi.

E.T'nin, olayın duyulmasının ardından diğer yakınlarıyla cinayet mahalline giderek öldürülen çiftin cesetlerine dokunması nedeniyle kıyafetlerine barut bulaşmış olabileceğini savunan Çevik, şunları dile getirdi:

"Jandarma kriminal laboratuvarı verilerine göre üzerinde barut izine rastlandığı için hakkında tutuklama kararı verildi ancak E.T, olay günü dedesi ve babaannesinin cesetleri bulunduğunda onların ölü olup olmadığını kontrol için dokunduğunda barut bulaşmış olabilir. Dolayısıyla bu tutuklama tedbirdir, biz onun suçsuz olduğuna inanıyoruz ancak özel televizyon kanalında yayınlanan programda, E.T. ve diğer aile bireyleri failmiş gibi sorgulandı. 'Mahkeme ve savcılık, basının baskısı nedeniyle tutuklama kararı vermiştir' diye düşünüyoruz. Fezleke hazırlanıncaya kadar soruşturma devam edecek."

Fatma ve eşi İbrahim Tiryaki, 6 Ocak'ta Mazı köyündeki evlerinde av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Muhabir: Behçet Alkan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın