Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,210.47
ETH/USDT
3,580.50
BTC/USDT
70,651.00
BIST 100
9,027.20
Gündem

Yeniden yapılandırmanın kapsamı genişletildi

Vergi, sigorta primi, gümrük vergileri borçlarını yeniden yapılandıran kanun teklifinin kapsamı genişletildi.

27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Yeniden yapılandırmanın kapsamı genişletildi Plan ve Bütçe Komisyonu, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin kanun teklifinin görüşmelerini sürdürdü. 15 Temmuz gecesi gerçekleşen terör saldırısında bombaların hedefi olan TBMM binası içindeki Plan Bütçe Komisyonu toplantı salonunda saldırının izleri gözlendi.

TBMM 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç imzalı, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi" nin görüşmeleri sürüyor.

Teklifin kapsamını belirleyen 1. maddesi üzerinde AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'in verdiği önergeyle, yapılandırılan borçların kapsamı genişletildi, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti idari para cezaları, belediyelerin su, atık su ve katı atık ücret alacakları kapsama alındı.

Askerlik Kanunu, Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Milletvekili Seçimi Kanunu, Karayolları Trafik Kanunu, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun, Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun, Karayolu Taşıma Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ve Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında kanun gereğince verilen idari para cezaları, il özel idarelerinin idari para cezaları, özel idare payı hariç ödenmeyen asli ve fer'i alacaklar da yapılandırma kapsamına alınıyor.

Yeniden yapılandırma kapsamına alınan diğer alacaklar ise şöyle:

- Sayılan bazı istisnalar hariç, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında takip edilen ve Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında olup tahsil dairelerine takip için ulaşan amme alacakları dahil olmak üzere asli ve fer'i amme alacakları,

- Belediyelerin idari para cezaları ile belediyelere ödenmesi gereken paylar hariç, beyana dayanan vergilerde ve 2016'ya ilişkin 30 Haziran 2016 tarihiden önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları,

- Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında takip edilen ödenmeyen asli ve fer'i alacaklar,

- Belediye Gelirleri Kanunu'na göre tahsil edilmeyen ücret alacakları ve bunlara bağlı fer'i amme alacakları,

- Belediyelerin su, atık su ve katı atık ücreti alacakları ile sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar dahil alacakları,

- Büyükşehir belediyelerin katı atık ücreti alacakları,

- İSKİ Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamındaki büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin vadesi 30 Haziran 2016 tarihinden önce olduğu halde ödenmemiş su ve atık su bedeli alacakları, bu alacaklara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi alacakları.

Muhabir: Meltem Öztürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın