Gündem

Yıldıztepe kara hasret kaldı

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Yıldıztepe'de kar yağışının olmaması nedeniyle kayak sezonu açılamadı.

14.01.2018 - Güncelleme : 14.01.2018
Yıldıztepe kara hasret kaldı Fotoğraf: AA/Muhammed Kaygın

ÇANKIRI

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Yıldıztepe'de ocak ayının ortasına gelinmesine rağmen sezon açılamadı.

Çevre illerden pek çok kayakseveri ağırlayan Yıldıztepe Kayak Merkezi, bu sene yeterli kar yağışı alamadığı için hem kayakseverleri hem de işletmecileri üzdü.

Armar Oteli Müdür Yardımcısı İlhan Yıldızoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı olmadığı için rezervasyonların iptal edildiğini aktardı.

Geçtiğimiz yıllarda Yıldıztepe'de 59 santimetre civarında kar kalınlığı bulunduğunu ancak bu yıl hala sezonu açamadıklarını belirten Yıldızoğlu, "Biraz kar yağıyor, arkasından yağmur yağarak karı eritiyor. Gelen müşterilerimiz çamuru görünce geri dönüyor. Yüksek yerlerde kızak yaptırıyoruz, kayak yaptıramıyoruz. Gelecek olanlar da rezervasyonlarını iptal ettiriyor." dedi.

Yarıyıl tatili öncesi kar yağışı beklediklerini vurgulayan Yıldızoğlu, "Burada sezon için birçok yatırım yaptık ama şu anda burada kayak olması lazımdı. Nisan ayının başında da sezon bitiyor zaten. Sömestir'de de kar yağmazsa bu sene hiçbir şey yapamayız." diye konuştu.

Muhabir: Muhammed Kaygın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın