Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,557.30
BTC/USDT
70,714.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Yolcu otobüsleri çetin kış şartlarına hazır'

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Sekreteri Ertürk, kış lastiği uygulamasında 571 lira cezanın caydırıcılık açısından yetersiz olduğunu belirtti, "1 Aralık'ta tüm otobüslerimize kış lastiklerini takacağız" dedi.

Onur Orhan  | 18.11.2015 - Güncelleme : 18.11.2015
'Yolcu otobüsleri çetin kış şartlarına hazır'

Sakarya

SAKARYA

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Sekreteri Nusret Ertürk, sektör olarak kışa hazır olduklarını belirterek, "Doğudaki firmalar şu anda kış lastiklerini taktılar ama batıda bunun uygulaması zorunluluk olmadığı için henüz başlamadı. 1 Aralık'ta tüm otobüslerimize kış lastiklerini takacağız" dedi. 

Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayacağını anımsatarak, bu konuda en fazla hassasiyeti otobüs işletmelerinin gösterdiğini söyledi.

Yolcu otobüslerinin doğudan batıya gelirken 3 mevsim geçirdiğine işaret eden Ertürk, "Dolayısıyla ilk uygulayıcıları bizleriz. Genelgenin çıkması için de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına girişimde bulunmuştuk. Otobüs sektörünün kış lastiği genelgesiyle ilgili sıkıntısı yok. Antalya gibi güney illerde valilik kararıyla takılabiliyor" ifadesini kullandı.

"Cezaların artırılması gerekiyor"

Kış lastiği uygulamasına uymayanlara 571 lira ceza kesileceğini ancak bunun caydırıcılık açısından yetersiz olduğunu belirten Ertürk, cezaların artırılması gerektiğini, buna muhalif olmadıklarını kaydetti. 

Muhabir: Onur Orhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın