Gündem

Yozgat'ta 33 kişi adliyeye sevk edildi

Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 51 kişiden 33'ü daha adliyeye sevk edildi.

Mustafa Önal  | 25.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
Yozgat'ta 33 kişi adliyeye sevk edildi

Yozgat

YOZGAT

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 51 kişiden 33'ü daha adliyeye sevk edildi.

Soruşturma çerçevesinde bazı meslek gruplarından gözaltına alınan 33 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Yozgat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar, sağlık kontrolünden sonra adliyeye gönderildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 65 şüpheliye yönelik Yozgat merkezli Konya, Samsun, İstanbul, Ankara, Kayseri ve Gümüşhane'de yapılan operasyonda, 51 kişi yakalanmıştı.

Gözaltına alınan 51 kişiden 18'i adliyeye sevk edilmiş, 8'i tutuklanmış, 10'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Firari 14 kişinin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.

Muhabir: Mustafa Önal

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın