Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.80
BTC/USDT
70,255.00
BIST 100
9,094.89
Gündem

Yüksek yargı üyeleri tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada gözaltına alınan AYM üyeleri Altan ve Tercan ile HSYK, Danıştay ve Yargıtay üyesi 113 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

20.07.2016 - Güncelleme : 20.07.2016
Yüksek yargı üyeleri tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan

ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan, Erdal Tercan, HSYK üyeleri Ahmet Berberoğlu, Mahmut Şen, Şaban Işık, Mustafa Kemal Özçelik ile Danıştay ve Yargıtay üyesi toplam 113 şüpheli, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Gözaltı işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirilen şüpheliler, Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

İfadeleri sonrasında "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerin sorgusu, sabah saatlerinde yapılacak.

60 asker daha tutuklandı

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, rütbelilerin de arasında bulunduğu 59 asker ile Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli bir subay daha sulh ceza hakimliklerince cezaevine gönderildi.

Muhabir: Barış Kılıç, Durmuş Koçak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.