Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,530.10
BTC/USDT
69,669.00
BIST 100
9,086.09
Gündem

Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Hakkari Valiliği, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığını duyurdu.

29.05.2016 - Güncelleme : 29.05.2016
Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

HAKKARİ

Hakkari Valiliği, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova ilçe merkezi ile Vezirli köyü ve Çimenli mezrasında artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, yol ve binaların her türlü tehlikeli maddelerden ve engellerden arındırılması, bozulan asayiş ve huzur ortamının, kamu düzeninin tekrar tesis edilmesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince sokağa çıkma yasağının uygulandığı anımsatıldı.

İlçe merkezinde 13 Mart, Vezirli köyü ve Çimenli mezrasında ise 30 Mart'ta sokağa çıkma yasağının başlatıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"13 Mart 2016'dan itibaren güvenlik kuvvetlerimizce bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bozulan asayiş ve huzur ortamı ile kamu düzeninin tekrar tesis edilerek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması kapsamında yapılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle' operasyonu neticesinde bölge bölücü terör örgütü mensuplarından ve bölücü terör örgütü mensuplarınca kurulan barikatlar, açılan çukurlar ve bu çukurlara yerleştirilen el yapımı patlayıcılardan arındırılmıştır. Bu operasyon kapsamında ilçe merkezinden çevre köy ve mezralara kaçan bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanarak etkisiz hale getirilmesi amacıyla Yüksekova ilçemize bağlı Vezirli köyü ve Çimenli mezrasında yapılan başarılı operasyon neticesinde vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı asayiş ve huzur ortamı sağlanmıştır."

Açıklamada, kamu düzenine yönelik kolluk kuvvetlerince uygulanan tedbirlerin etkili bir şekilde sürdürülmesi ve kamu düzeninin bozulmasının önlenmesi amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçe merkezi ve Vezirli köyü ve Çeminli mezrasında yasağın 30 Mayıs 2016'dan itibaren, her gün sabah 06.00'dan akşam 20.00'ye kadar kısmi zamanlı olarak kaldırıldığı kaydedildi.

Muhabir: Nevzat Taş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın