Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.00
BTC/USDT
70,339.00
BIST 100
9,135.58
Gündem, Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı'nı resmettiler

Hatay'ın sınır ilçesi Hassa'da Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Afrin bölgesinin teröristlerden temizlenmesi amacıyla yürütülen harekatın hafızalara kazınan görüntülerini resimlerine yansıttı.

12.02.2018 - Güncelleme : 13.02.2018
Zeytin Dalı Harekatı'nı resmettiler Fotoğraf: AA/Eren Bozkurt

HATAY - Eren Bozkurt

Hatay'ın sınır ilçesi Hassa'da Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Afrin bölgesinin teröristlerden temizlenmesi için yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın hafızalara kazınan karelerini resmetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Hassa Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan dekoratif tablo yapımı kursuna katılanlar, öğretmenleri Feride Funda Atay ile Zeytin Dalı Harekatı kapsamındaki önemli gelişmeleri resmetmeye karar verdi.

Bunun üzerine kursiyerler, harekatın başlamasının ardından basına yansıyan fotoğraf ve görüntülerden esinlenip çeşitli resimler yaptı.

Kursiyerler, Burseya Dağı'nın teröristlerden temizlenmesinin ardından Türk bayrağının asılmasını ve askerlerin "Yörük teyze" olarak adlandırılan Döndü Deveci'nin elini öpmesini resimlerine yansıttı.

Kurs öğretmeni Feride Funda Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra öğrencilerinin bu yönde çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

Harekatın simge anlarını resmetmeye çalıştıklarını anlatan Atay, "Çalışmalarımız harekat bitinceye kadar devam edecek. Daha sonra da resimlerimizi sergilemeyi düşünüyoruz. Kursiyerlerimiz canı gönülden çalışıyor. Çok anlamlı bir çalışma yapıyoruz." dedi.

Kursiyer Fatma Köle de dekoratif tablo yapımı kursunda bir aydır eğitim aldığını belirtti.

Hemen yanı başlarında devam eden harekata duyarsız kalamayacaklarının altını çizen Köle, "Askerin 'Hedefimiz Kızıl elma' açıklaması beni çok etkiledi. O nedenle bunu resmetmek istedim. Yaptığım resim bir günümü aldı. Bunları daha sonra sergiye çıkaracağız." diye konuştu.

Kursiyer Aslı Yılmaz da harekatta görev alan askerlere her zaman dua ettiklerini belirterek, Mehmetçik'in zaferle döneceğinden şüpheleri olmadığını söyledi.

Yaptıkları resimlerle hem harekata destek vermek hem de kahramanları unutulmaz kılmak istediklerini vurgulayan Yılmaz, "Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra artık simgeleşmiş fotoğrafların resmini yapmaya karar verdik. Şu an bunlara devam ediyoruz. Harekatın öne çıkan fotoğraflarını resmediyoruz. Çalışmalarımız güzel gidiyor." dedi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.