Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,840.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

30 yıldır birbirlerini tıraş ediyorlar

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yan yana dükkan işleten iki berber 30 yıldır birbirlerinden başka kimseye tıraş olmadı.

Mehmet Yavaş  | 26.04.2017 - Güncelleme : 27.04.2017
30 yıldır birbirlerini tıraş ediyorlar

Canakkale

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yaşayan iki berber, 30 yıldır birbirlerini tıraş ediyor.

İlçe merkezindeki Çarşı Meydanı'nda yan yana berber dükkanları bulunan Hüseyin Dinç ve Cengiz Seçme, aynı zamanda ilçenin en eski iki berberi.

Hüseyin Dinç 52, Cengiz Seçme ise 33 yıldır berberlik yapıyor. Bu sene 75 yaşına giren Dinç'in yetiştirdiği tek kalfası ise Cengiz Seçme.

Her sabah dükkanlarını beraber açan ikili, akşam saatlerinde ekmek kapılarını yine birlikte kapatıyor.

Müşterileri olmayınca kapıda tavla oynayan iki berber, ustura ve makastaki maharetlerini bu kez zar atarak sergiliyor.

"Yan yana dükkan işletiyoruz"

Berber Cengiz Seçme, kendisinin de 47 yaşına girdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ustamızla yan yana dükkan işletiyoruz. 25 yıldır kendi berber dükkanımı işletiyorum. Ondan önce 8 yıl Hüseyin ağabeyimin yanında çalıştım. 30 yıldır da birbirimizi tıraş ediyoruz. Birbirimizi tıraş etmemizin yanı sıra yıllardır ağabey kardeş olarak birbirimize karşı saygı ve sevgi duyuyoruz. 25 yıldır da yan yana dükkan işletiyoruz."

"O beni, ben onu tıraş yaparım"

İlçenin en eski berberi olduğunu belirten Hüseyin Dinç ise 1955'te ilkokulu bitirdiğini ve ardından yine o yıllarda berberliğe çırak olarak başladığını aktardı.

Meslekte 4 yıl çırak olarak çalıştığını, 1965'te berber dükkanını açtığını anlatan Dinç, şunları söyledi:

"Ondan bu zamana kadar hala berberlik yapıyorum. Berberliğim boyunca bir tek kalfa yetiştirdim. İlk ve tek çırağım Cengiz Seçme'dir. 1984 yılında Cengiz yanımda çalışmaya başladı. 6 yıl beraber çalıştık. Sonrasında askere gitti. Askerliğini yaptıktan sonra da kendi dükkanını açtı. O yıldan bu yana da o beni, ben onu tıraş yaparım. Bu, 30 yıldır hiç değişmedi."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın