Yaşam

550 milyon liralık "Firavun" Marmaris'e geldi

İsmi "Firavun" anlamına gelen 60 metre uzunluğundaki motor yat "Le Pharaon", Marmaris Körfezi'ne demirledi.

11.06.2015 - Güncelleme : 11.06.2015
550 milyon liralık "Firavun" Marmaris'e geldi

MUĞLA 

Suudi Arabistanlı bir petrol ve finans şirketine ait olduğu belirtilen ve ismi Fransızca'da "Firavun" anlamına gelen mega lüks yat "Le Pharaon", Marmaris'e geldi. 

İlçedeki marinalara sığmadığı için Marmaris Körfezi'ne demirleyen 60 metre uzunluğundaki yat, turistlerin ilgisini çekti. Tur tekneleri, misafirlerinin daha yakından görebilmeleri amacıyla lüks yatın yakınlarından geçti. 

Hollanda Kraliyet Tersanesi'nde 1989 yılında yapılan Panama bayraklı yatın, 2003'te yenilendiği ve değerinin yaklaşık 550 milyon lira olduğu öğrenildi. Yılın belli dönemlerinde kiraya verilen "Le Pharaon"da 11 personelin görev yaptığı ve 12 misafirin ağırlanabildiği belirtildi. 

Yatta, yüzme havuzu, jakuziler, yemek ve toplantı salonu, çalışma odası ile su sporları araçları bulunduğu öğrenildi. Yatın ilçeden ne zaman ayrılacağı ve misafirlerinin kimlerin olduğu hakkında ise bilgi verilmedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın