Dolar
32.31
Euro
34.91
Altın
2,205.56
ETH/USDT
3,581.90
BTC/USDT
70,937.00
BIST 100
9,058.15
Yaşam

66 yılda binin üzerinde hafız yetiştirdi

Memleket memleket dolaşıp hayatını Kur'an-ı Kerim eğitimine adayan 83 yaşındaki Köksal, 66 yılda binden fazla hafızın yetişmesine vesile oldu.

14.04.2016 - Güncelleme : 14.04.2016
66 yılda binin üzerinde hafız yetiştirdi Fotoğraf:AA/ÖZCAN GÜNEY

YOZGAT - ÖZCAN GÜNEY 

Memleketi Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Yeşilalan köyünde henüz 11 yaşındayken hafızlık eğitimini tamamlayan, ardından Reisül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu'dan ders alan Muhammet Köksal, ilerleyen yaşına rağmen gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretmeye devam ediyor.

Birçok ilde Kur'an kursu öğreticiliği ve imamlık yapan ve 65 yaşında emekli olan Köksal, yaşının ilerlemesine rağmen gönüllü olarak Kur'an kurslarında birlikte kaldığı öğrencilerine hafızlık, siyer, fıkıh ve din dersleri veriyor.

Yetiştirdiği öğrencileri arasında ''laz hoca'' olarak anılan ve 2 yıl önce geldiği Yozgat'ta Bilal Şahin Hafız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi vermeye başlayan Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi isteği ve çabasıyla 10 yaşında köyünde hafızlık eğitimine başladığını söyledi.

Hafızlık eğitiminin kolay olmadığını, birçok zorluk çektiğini belirten Köksal, o dönemin zorlukları arasında yasaklar nedeniyle gizli saklı eğitim aldığını anlattı.

Binden fazla hafız yetiştirdi

Muhammet Köksal hoca, her yıl en az 15 hafız olmak üzere bugüne dek bini aşkın hafız yetiştirdiğine işaret etti.

65 yaşında emekli olduğunu ancak gönüllü olarak hafız eğitimine devam ettiğini söyleyen Köksal, "Allah'a söz verdim. 'Allahım, ben Kur'an'a hizmet edeceğim, sen de bana sıhhat ver ve benim canımı talebelerimin içinde al' diye yalvardım. Allah'tan bu duamı kabul ettiğine kanaatim var, ümidim var. İnşallah bu çocuklarımın içinde iman ile göçmeyi nasip edecektir" ifadelerini kullandı.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.