Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,231.31
ETH/USDT
3,562.90
BTC/USDT
70,709.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Altı ayda 62 kilogram verdi 'yeniden doğdu'

Aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi İsmail Ceylan, mide ameliyatı sonrası diyet ve spor yaparak altı ayda 150'den 88 kilograma düşmeyi başardı.

Aytuğ Can Sencar  | 02.02.2017 - Güncelleme : 02.02.2017
Altı ayda 62 kilogram verdi 'yeniden doğdu' Fotoğraf: AA/ Aytuğ Can Sencar

Uşak

UŞAK - AYTUĞ CAN SENCAR

Uşak'ta, aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan üniversite öğrencisi İsmail Ceylan annesinin ısrarı üzerine geçirdiği mide ameliyatı sonrası diyet ve spor yaparak altı ayda 62 kilogram verdi.

Dumlupınar Üniversitesi İnşaat Teknolojisi bölümü öğrencisi 24 yaşındaki İsmail Ceylan, düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam nedeniyle 150 kilograma kadar ulaştı. Kiloları nedeniyle çeşitli sağlık sorunları yaşayan ve evden çıkamaz hale gelen Ceylan, annesinin ısrarı üzerine tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. 

Ameliyatın ardından diyet ve spor yaparak hızla kilolarından kurtulan Ceylan, 6 ayın sonunda 150'den 88 kilograma kadar düştü. 

İsmail Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kilo verdikçe kendisini daha iyi hissettiğini söyledi. Ceylan, "Altı ay önce normal hayatımı bile sürdürmekte zorlanıyordum. Hipertansiyon ve şeker hastasıydım. Nefes almakta çok güçlük çekiyordum. Uyurken bile benim için sıkıntı oluyordu. Sosyal hayatım artık durma noktasına gelmişti, dışarı çıkmak istemiyordum. Çok disiplinli şekilde rejim ve spor yaptım. Kilolarım gittikçe mutluluğum arttı. Eskiden bakkala gitmeyi bile istemezdim, şimdi eve girmiyorum. Ameliyattan önce evde dört duvar arasında sıkışmıştım, bilgisayar ve televizyon ile vakit geçiriyordum, canım sürekli bir şeyler atıştırmak istiyordu. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum." dedi. 

"Özgüven kazandım"

Eski kıyafetlerini anı olarak sakladığını dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:

"Ameliyat olduktan sonra ilk bir ay sıvı gıdalarla beslendim. Zorlayıcı bir süreç geçirdim ama ailem bana destek oldu ve bir ayda 30 kilo verdim. Daha sonra dışarı çıkmaya, yürüyüş yapmaya başladım. Yavaş yavaş kilolarım azalıyordu. Bunun yanında hipertansiyon ve şeker hastalığımdan da kurtuldum. Şu an sağlığım yerinde, istediğim gibi dolaşabiliyorum, rahat nefes alıyorum, istediğim kıyafeti giyebiliyorum. Hayatımda çok şey değişti. Kaliteli, sağlıklı bir yaşam sürüyorum. Her şeyden önemlisi yeniden özgüven kazandım"

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.