Dolar
32.38
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,807.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Aşkla üflenen camlara bir ömür sığdırdı

Fethiye'de 44 yıldır erittiği camlara nefesiyle şekil veren Coşkun Keskin, ortaya çıkardığı eserleri insanların beğenisine sunuyor.

13.02.2016 - Güncelleme : 13.02.2016
Aşkla üflenen camlara bir ömür sığdırdı Fotoğraf:AA/Utku Uçrak

MUĞLA - UTKU UÇRAK

Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli az sayıdaki cam üfleme sanatçılarından biri olan 58 yaşındaki Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 45 yıldır aşkla üflediği camdan her şeyi yapabildiğini söyledi.

Tasarladığı kolyelere de pirinç üzerine yazdığı isimleri ve farklı renkteki sıvıları dolduran Keskin, bir yandan da mesleğini yaşatma mücadelesi veriyor.

Keskin, insanların farklı istekleri olduğunu, elinden geldiği kadar farklı talepleri yerine getirerek sanatını yaşatmaya çalıştığını vurguladı.

Şekil vermek istediği camı bin 450 santigrat derecede genleştirerek işlediğini anlatan Keskin, "Isıyla genleşen camı üfleyerek şekil veriyorum. Bu iş tamamen insanın sabrı ve aklına kalıyor. Burada bir model çıkarmak için yaratıcılık da çok önemli. İnsanlar beni çalışırken de izliyorlar ve çok hoşlarına gidiyor. Bir çok insan benim yaptığım ürünleri başka yerde görmediklerimi ve tarzımı çok beğendiklerini ifade ediyor" dedi.

"En çok ilgiyi kalp figürleri görüyor"

Keskin, Sevgililer Günü'ne özel camdan hediyelere genellikle gençlerin ilgi gösterdiğini dile getirerek, bugüne özel olarak da en çok kalp figürleri yaptığını ifade etti.

Keskin, kendisini sürekli geliştirerek yeni ürünler ortaya koyup, sanatını gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştığını belirterek, "sevdası" olarak nitelendirdiği sanatını para için yapmadığını bildirdi.

"Üründe emek var"

Eşine Sevgililer Günü hediyesi seçen Mustafa Mergen, değişik bir hediye olması için cam üfleme sanatçısının yaptığı ürünlerden almak istediğini vurguladı.

Eşi ve kendisinin ismi, fotoğrafı ve deniz kabuklarından oluşan bir hediye yaptırmayı düşündüğünü kaydeden Mergen, "Bu ürünlerde emek var. Türkiye’de az sayıda bulunan bir sanatçının elinden çıkan hediyede anlamlı olur diye düşündüm. Eşime güzel bir sürpriz olacak" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.