Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.67
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,444.00
BIST 100
9,040.30
Yaşam

Atık tahta parçalarına hayat veriyor

Suriyeli marangoz, çalıştığı iş yerindeki atık ahşap parçalar ve sokaktan topladığı dondurma çubuklarıyla araba, kamyon, ev ve otobüs maketleri yapıyor.

23.05.2017 - Güncelleme : 24.05.2017
Atık tahta parçalarına hayat veriyor

Hatay

HATAY-Burak Milli

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Arsuz ilçesine yerleşen Suriyeli marangoz Abdulfatah Sıhhıda, çalıştığı iş yerindeki atık ahşap parçalar ve sokaktan topladığı dondurma çubuklarıyla birbirinden ilginç maketler yapıyor.

Rejim askerlerinin kuşatması nedeniyle Suriye'nin Halep kentinden ayrılarak yaklaşık 3 yıl önce eşi ve 5 çocuğuyla Türkiye'ye sığınan 45 yaşındaki Sıhhıda, Hatay'ın Arsuz ilçesinde mesleğini yapmaya devam etti.

Çalıştığı iş yerinin sahibinin işe yaramaz diyerek attığı ahşap parçaları ve sokaktan topladığı dondurma çubuklarını özenle işleyerek araba, kamyon, ev ve otobüs maketleri yapan Sıhhıda, tasarladığı bu ürünleri satarak da ev ekonomisine katkı sağlıyor.

25 yıllık marangoz Sıhhıda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, can güvenlikleri için geldikleri Hatay'da mesleğini yapmaktan mutlu olduğunu belirterek "Ülkemdeki rejimin kuşatmasına daha fazla dayanamadık ve Türkiye'ye geldik. Burada çok da yabancılık çekmedik. Bizleri evimizde gibi hissettirdiler. Arsuz'da çalıştığım iş yerimin sahibinden izin alarak atılacak durumda olan ahşap parçaları ve kendim sokak sokak topladığım dondurma çubuklarına hayat veriyorum. Ahşap ve atıl durumdaki tahta parçalarına hayat vermeyi seviyorum." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın