Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,684.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Baba oğul şekeri ameliyatla yendi

Gaziantep'te uzun yıllar diyabet ile mücadele eden baba ile oğlu metabolik cerrahi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

08.01.2018 - Güncelleme : 09.01.2018
Baba oğul şekeri ameliyatla yendi

GAZİANTEP

Uzun yıllar şeker hastalığıyla mücadele eden baba ile oğlunun, metabolik cerrahi ameliyatıyla sağlığına kavuştuğu bildirildi.

Özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamada, ameliyatla birçok kişinin şeker hastalığından kurtulduğunu öğrenen Ali Rıza (67) ve oğlu Zeki Torun'un (42) yapılan tetkikler sonucu birer gün arayla ameliyata edildiği belirtildi. 

Baba ile oğlunun sağlık sorunlarının önemli ölçüde giderildiği ifade edilen açıklamada, hastaların yaklaşık bir ay sıvı gıdalarla beslendikten sonra katı gıdalara geçerek istediklerini yiyebilecekleri kaydedildi.

"Hastanın kan şekeri etkin şekilde kontrol altına alınabilmekte"

Açıklamada görüşlerine yer verilen genel cerrahi uzmanı Olcay Arıcı, bir gün arayla ameliyata alınan baba ve oğlunun şeker değerlerinin normal seviyeye düştüğünü anlattı.

Diyabette erken tanının önemine dikkati çeken Arıcı,"İlaçla, insülinle ve medikal tedavi ile kontrol altına alınamayan, özellikle tip 2 şeker hastalarında metabolik cerrahi ameliyatlarıyla hastanın kan şekeri etkin şekilde kontrol altına alınabilmekte. Şeker hastalarının bu ameliyat sayesinde şeker değerleri normal seviyelere düşerken, şekere bağlı rahatsızlıkları da ortadan kalkıyor, kilolarını kontrol altına alabiliyorlar. Ayrıca şeker hastalığına bağlı meydana gelebilecek organ hasarları da önlenmiş oluyor. Ameliyatları laparoskopik yani kapalı şekilde yaptığımız için hastalar sosyal yaşamlarına erken dönebiliyor." diye konuştu.

Muhabir: Feride Pelin İnal




Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.