Yaşam

Baba ve oğulları boksör yetiştiriyor

Uzun yıllar milli formayı giydikten sonra antrenör olarak hayatına devam eden Gaziantepli boksör Coşkun Kesen, kendisi gibi defalarca milli forma giyen 2 oğluyla boksa hizmet veriyor.

Kerem Kocalar  | 16.10.2017 - Güncelleme : 16.10.2017
Baba ve oğulları boksör yetiştiriyor

Gaziantep

GAZİANTEP - KEREM KOCALAR

Eski milli boksör Coşkun Kesen, kendisi gibi milli olan ve çeşitli organizasyonlarda derece elde eden 2 oğluyla beraber Gaziantepte'te antrenörlük yapıyor.

Uzun yıllar milli takım formasıyla ringlerde mücadele eden antrenör Coşkun Kesen ve oğulları, Gaziantep'te boksör yetiştirmeye çalışıyor.

Babalarını örnek alan Erdal ve Nevzat Kesen kardeşler de aktif spor yaşamlarına nokta koyduktan sonra antrenörlüğe başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde boksa hizmet etmeye devam eden Kesen ailesi fertlerinin şimdilerdeki en büyük hedefi ise yeni şampiyonların yetişmesine katkı sağlayabilmek.

Coşkun Kesen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1978 yılında Sinop'ta yapılan bir turnuvaya katıldıktan sonra aktif olarak boksa başladığını, yıllarca formasını giydiği milli takımda 13 yıl da antrenörlük yaptığını kaydetti.

Daha sonra Gaziantep'e gelerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde spora hizmet etmeye devam ettiğini anlatan 53 yaşındaki antrenör, bugüne kadar yetiştirdiği isimler arasında onlarca şampiyon boksör bulunduğunu belirtti.

Yetiştirdiği sporcuları "Devlet için ölecek, vatanı için parçalanacak çocuklar" diye nitelendiren Kesen, "Biz burada sadece sporcu yetiştirmedik. Aynı zamanda iyi insanlar yetiştirmek istedik. O yüzden boksörlerimin Allah'ın haram kıldığını yapmayacak, devletin men ettiğini yapmayacak çocuklar olmaları için çaba gösterdim. Hepsini evlat olarak gördüm." diye konuştu.

Çocuklarının ise kendisine her babaya nasip olmayacak mutluluklar yaşattığını anlatan Kesen, şöyle konuştu:

"Allah onları her iki cihanda da sıkmasın. Onlar beni hiç utandırmadı. Hep yüzümü güldürdüler. Beni başarılarının yanı sıra kendilerini götüren kafile başkanlarının ahlaklarıyla ilgili söyledikleri şeyler sevindirdi."

Önceden ringlere hazırladığı evlatlarıyla şimdilerde antrenör olarak meslektaş olduklarını ifade eden Kesen, "Benim artık sürem doluyor. Gençlerin önünü açmalıyım. O yüzden emekliliğe hazırlanıyorum. Artık evlatlarım, benim göz bebeğim olan boksun gelişmesine ön ayak olabilecek seviyeye geldiler. O yüzden ben emekli olup, ringi de hocalığı da evlatlarıma bırakmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Herkesi spor yapmaya davet eden Kesen, boksün bilinenin aksine tehlikesiz bir spor olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın