Yaşam

Bahçesinde bulduğu lahide 30 yıl 'gözü gibi' baktı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir vatandaşın 30 yıldır bahçesinde koruma altında tutuğu mermer lahit, Roma Hamamı önüne taşındı.

Özcan Güney  | 01.12.2015 - Güncelleme : 01.12.2015
Bahçesinde bulduğu lahide 30 yıl 'gözü gibi' baktı

Yozgat

YOZGAT

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bir vatandaşın 30 yıldır bahçesinde koruma altında tutuğu mermer lahit, Roma Hamamı önüne taşındı.

Kaplıca Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Doğan (64), yaklaşık 30 yıl önce evinin temelini kazarken mermer bir lahit buldu. Tarihi bin 500 yıl öncesine kadar uzanan lahit, bugüne dek Doğan'ın gayretleriyle bahçesinde korundu. Doğan'ın başvurusuyla müze müdürlüğü yetkilileri tarafından teslim alınan lahit, ilçede kazı çalışmaları devam eden Roma Hamamı yerleşkesine nakledildi.

Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıl önce yaptığı evin temelini kazarken lahidi bulduğunu ve bahçesinde muhafaza ettiğini belirtti.

Lahidin orijinalliğinin bozulmaması için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Doğan, ''Yozgat Müze Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Görevliler gelip lahidi inceledi. Roma Hamamı kazı çalışmalarının da devam etmesiyle birlikte lahidin orada daha güzel sergileneceğini, gelen turistlerin görebileceğini söylediler ve oraya intikali sağlandı. Lahidi 30 yıl bahçemizde muhafaza ettik, yağmurdan, kardan korunması için üzerini zaman zaman örttük. Tarihi bir değeri olan lahide gözümüz gibi baktık'' diye konuştu.

Muhabir: Özcan Güney


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın