Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,549.90
BTC/USDT
70,093.00
BIST 100
9,094.53
Yaşam

Bakan Elvan Öykü bebeğe 'ışık' oldu

Mersin'de, doğuştan sağ gözü görmeyen ve ailesinin ekonomik durumu yetersiz olan 9 aylık Öykü bebek, Kalkınma Bakanı Elvan'ın girişimiyle Ankara'da başlanan tedaviyle 3 ayda yüzde 10 görmeye başladı.

08.01.2017 - Güncelleme : 09.01.2017
Bakan Elvan Öykü bebeğe 'ışık' oldu Fotoğraf: AA/Aytaç Ünal

MERSİN - Mustafa Güngör

Mersin'de yaşayan Özlem ve Hasan Kuzu çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen ve doğduğu andan itibaren birkaç hafta sağ gözünü açmayan minik Öykü'nün gözünün tepki vermediğini fark eden ailesi, çocuklarını doktora götürdü.

Mersin ve Adana'da doktorlara giden Kuzu ailesi, sorunun çözülememesi üzerine kızlarını Ankara'ya götürdü. Sürekli Ankara'ya gidip gelmek zorunda kalan ve ekonomik durumları yetersiz olan aile, kızlarının gözünün zamanla düzelebileceği ihtimaliyle beklemeye karar verdi.

Fotoğraf: AA/Mustafa Ünal Uysal

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın durumdan haberdar olması ve girişimleri üzerine Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalında tedavisine başlanan Öykü bebek, 3 ayda yüzde 10 görmeye başladı.

Kuzu ailesi, kızları Öykü'yü 1 yıl boyunca tedavinin devamı için ayda 4-5 kez Ankara'ya götürecek.

"Çocuğumun gözü inşallah normal görecek"

Anne Özlem Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın desteğiyle Ankara'da tedaviye başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"3 aydır tedavi görüyoruz. Doktorlar daha iyiye gittiğini, doğumdan gelen bir rahatsızlık olduğunu veya kromozom bozukluğuna bağlı bir hastalık olduğunu söylediler. Bakanımız sayesinde tedavi süreci başladı. Allah razı olsun çok yardımcı oldu. Biz kendisini bakanlıkta ziyaret ettik. Ne gerekiyorsa yapılacağını, bundan sonra daha da iyi olacağını söylediler. Eşiyle birlikte çok büyük destek verdiler."

Baba Hasan Kuzu da durumu çok iyi olmadığı için Bakan Elvan sayesinde kızının tedavisinin başladığını söyledi.

Asgari ücretle çalıştığı için Ankara'ya sürekli gidip gelemediklerini belirten Kuzu, "Bakanımızdan Allah razı olsun. Onun sayesinde çocuğumun gözü inşallah normal görecek. Kızımın iki gözü de aynı seviyede görecek." dedi.

Kuzu ailesinden Elvan'a ziyaret

Kuzu ailesi, tedavi için gittikleri Ankara'da Lütfi Elvan ve eşi Zeliha Elvan'a Bakanlıkta ziyarette bulunarak teşekkür etti.

Aile, Elvan'a tedavi hakkında bilgi verdi.

Elvan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tedaviyle Öykü bebeğin görme seviyesinin yüzde 10'a gelmesinin mutluluk verdiğini, aileyi her zaman destekleyeceklerini belirtti.

Elvan ve eşi, daha sonra minik Öykü ile ilgilendi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın