Yaşam

Bilgi almak için gitti hayatı değişti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü mezunu 21 yaşındaki genç kız, istiridye mantarı üretiyor.

16.12.2017 - Güncelleme : 17.12.2017
Bilgi almak için gitti hayatı değişti

Samsun

SAMSUN -İlyas Gün

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü mezunu 21 yaşındaki genç kız, Genç Çiftçi Projesi kapsamında aldığı destekle kurduğu işletmede istiridye mantarı üretiyor.

Samsun'da geçen yıl Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünü bitiren Ayşenur Sekman, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla yapabileceklerini görüşmek üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne gitti.

Burada istiridye mantarı konusunda kurs verildiğini öğrenen Sekman, kursa katılarak eğitim aldı. Eğitimin ardından Genç Çiftçi Projesi kapsamında 30 bin lira hibe desteği verilen Sekman, Canik ilçesi Gökçeli Mahallesi'ndeki arazilerinde 100 metrekarelik sera kurarak istiridye mantarı üretimine başladı.

Genç girişimci Sekman, mantar üretiminde başarılı olmak ve uzun yıllar bu işi yapmak isteğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Boş durmaktansa üretime katkı sağlamak istedim ve bunu başardım. Şimdi bir tesisim var ama bunu büyütmek, mantarı saklayabileceğim soğuk hava deposu ve ambalajlama tesisi kurmak istiyorum. Evde boş duran kadınlarımıza farklı alanlarda üretim yapmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü üretmek güzel bir şey."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.