Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,521.20
BTC/USDT
69,934.00
BIST 100
9,143.71
Yaşam

Birbirlerini gözle değil sevgiyle görüyorlar

Amasya'nın Bulduklu köyünde yaşayan ve birbirlerini "gönül gözüyle" seven Ümit-Fatma Arslan çifti, sevgileriyle çevrelerindeki çiftlere örnek oluyor.

Cihan Okur  | 13.02.2016 - Güncelleme : 14.02.2016
Birbirlerini gözle değil sevgiyle görüyorlar

Amasya

AMASYA - CİHAN OKUR 

Görme engelli arkadaşları sayesinde tanışıp 7 yıl önce evlenen görme engelli Ümit-Fatma Arslan çifti, sevginin engel tanımadığının göstergelerinden biri.

13 yaşında geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu görme yetisini tamamen kaybeden 42 yaşındaki Ümit Arslan ile kendisi gibi görme engelli 46 yaşındaki eşi Fatma Arslan'ın 7 yıl önce başlayan aşkları, yaşama gönül gözüyle bağlanmalarında en büyük etken.

Eşi için söz yazıp beste yaptı

Küçük yaşlarda bağlama çalmayı öğrenen Ümit Arslan, eşi Fatma için besteler yapıp şiir de yazıyor.

Gözlerini kaybettikten sonra kendisi için yeni bir hayat başladığını anlatan Arslan, "Bu yaşıma kadar idare ettim Allah'a şükür. Fatma ile bir arkadaşım sayesinde tanıştık, ilk görüşmemizde elektrik aldım. Bir süre sonra evlenme teklif etmeye karar verdim. Fatma da teklifimi kabul etti. O günden sonra hayat benim için daha güzel bir hal aldı."

"Görmeden daha güzel dostluklar kuruyorsun"

Fatma Arslan ise görme engelli oldukları için insanların fiziğini göremediklerini ancak kalplerini çok iyi gördüklerini söyledi. Eşini görmediğini ama kalbini ve dürüstlüğünü sevdiğine işaret eden Arslan, "Görme engelliyiz ama eşimle birbirimize destek oluyoruz, zorlukları aşıyoruz. Bütün çiftler bizim gibi zorluklarını beraber aşsınlar, kendilerine yapılmasını istemediklerini karşısındakine yapmasınlar. Mutluluğun formülü bence bu" dedi.

Evlendikten sonra Kayseri'den Amasya'ya taşındığını belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Eşimle tanıştıktan sonra evlenip bu köye yerleştim. Ben Kayseri'de yaşıyordum, Ümit evlenmeden önce bana sordu 'Köyde mi yaşayalım şehirde mi' diye. Ben 'Köy veya şehir fark etmez, evimiz düzenli olsun, evimizin içi şehir olsun yeter' dedim. Görmek güzel bir şey ancak görmemenin de güzellikleri var, görmeden daha güzel dostluklar kuruyorsun. Şimdiki dostluklarım, gördüğüm zamanlardaki dostluklardan daha sağlam."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.