Yaşam

Bu ilçede düğün tarihlerini berber belirliyor

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde berberlik yapan Tek, ilçe halkının isteği üzerine 6 yıldan bu yana evlenecek çiftlerin düğünlerinin aynı güne denk gelmemesi için çizelge hazırlıyor.

29.01.2016 - Güncelleme : 30.01.2016
Bu ilçede düğün tarihlerini berber belirliyor Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde evlenecek çiftlerin düğün törenlerinin tarihleri, 6 yıldır, berber Rıza Tek tarafından belirleniyor. ( Ergün Haktanıyan - Anadolu Ajansı )

ESKİŞEHİR - DENİZ AÇIK

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde evlenecek çiftlerin düğün tarihleri, 6 yıldır berber Rıza Tek tarafından belirleniyor.

İlçede 30 yıldır berberlik yapan Tek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda ilçedeki 4-5 düğün töreninin aynı gün ve saate denk gelmesi nedeniyle davetlilerin hangi törene katılacağı konusunda büyük sıkıntı çektiğini anlattı.

Söz konusu durumun çiftleri, yakınlarını, akrabalarını ve arkadaşlarını zor durumda bıraktığını ifade eden Tek, şöyle konuştu:

"Kimse eline davetiye ulaşana kadar düğün tarihlerini bilmiyordu. Daha sonra da düğün zamanının değiştirilmesi güçleşiyordu. İş yerimin sürekli açık olmasından dolayı herkes bana rahatlıkla ulaşabiliyor. Bu yüzden ilçe halkının isteği üzerine düğün günlerinin belirlenmesinde rol üstlendim. Düğün sıralamalarını 6 yıldır ben yapıyorum. Panayıra denk gelmemesi için öncelikle belediye yetkilileriyle görüşüp, panayırın tarihini yazıyoruz. O tarihte düğün almıyoruz."

Hazırladığı takvime göre kendisine ulaşanlara düğünleri için gün verdiğini vurgulayan Tek, "Herkese elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sadece ilçemizde değil Eskişehir'den de arayanlar oluyor. İlçemizde düğünler yaptığımız sıralamaya göre gerçekleşiyor. Yılda ortalama 30-40 töreni bu sıralamaya göre yapıyoruz" diye konuştu.

"İlçe halkı uygulamadan memnun"

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün ise berber Rıza Tek'in 6 yıl önce başlattığı uygulamayla ilçedeki düğün törenlerinin bir sıralamaya göre yapıldığını kaydetti.

Tek'in uygulamasının ardından herkesin rahatlıkla törenlere katıldığına değinen Akgün, "Uygulamadan ilçe halkı memnun. Hiç kimse berbere sormadan düğün dernek yapmıyor. Belediyemizin 1946 yılından beri geleneksel olarak gerçekleştirdiği panayırın olduğu dönemlerde de düğün tarihi alınmıyor" dedi.

Bu hafta sonu kızını evlendirecek Mehmet Bayrak da ilçede berbere giderek kızının düğünü için tarih aldığını, karışıklık yaşanmaması adına da bu uygulamadan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

İlçede 31 Temmuz'da evlenecek Özkan Bakkal ise düğün tarihini bir yıl önce berbere gelerek belirlediğini ve düğün sırasına girdiğine değinerek, "İsteğimiz tarihte nasip olursa düğünümüzü yapacağız" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.