Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.10
BTC/USDT
70,230.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Bu sofrada "4 farklı kültür" bir arada

Savaş ve çatışmalar nedeniyle doğdukları toprakları ve evlerini arkalarında bırakarak Türkiye'ye sığınan ve hayatlarını Adıyaman'da sürdüren Irak Türkmeni, Suriyeli, Afganistanlı aileler, hayırsever bir Türk vatandaşının sofrasında bir araya geldi.

Kemal Karagöz  | 16.06.2017 - Güncelleme : 16.06.2017
Bu sofrada "4 farklı kültür" bir arada Fotoğraf: AA / Kemal Karagöz

Adıyaman

ADIYAMAN - KEMAL KARAGÖZ 

Adıyaman'da sivil toplum örgütlerinin desteğiyle hayatlarını sürdüren 4 farklı kültürün temsilcisi olan aileler, ramazanın bereketini ve huzurunu aynı sofrada paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Çeşitli nedenlerle vatanlarını geride bırakan Suriyeli, Irak Türkmenleri ve Afanistanlı aileler, "Huzur ve barış" kenti Adıyaman'da, sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla hayatlarını sürdürüyor.

Ramazan dolayısıyla yardımlarını artıran Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) farklı kültürlerin temsilcisi olan bu aileleri hayırsever Erhan Gürbüz'ün katkılarıyla iftarda bir araya getirdi.

Afgan uyruklu Şekile Tacir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda iftar sofrasında farklı kültürlerle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Tacir, "Türk hükümetine çok teşekkür ederim. İç savaştan kaçıp Adıyaman'a sığındık. Allah razı olsun Adıyaman halkı bize sahip çıktı. Bizler gibi savaştan kaçıp Adıyaman'a sığınan Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizle bir arada iftar açtık. Çok mutluyum. Birlik ve beraberlik her şeyden önce gelir." dedi.

"Türk, Arap, Kürt farkı yoktur"

Suriyeli Abdulhamit Neddef ise 2 çocuğunun olduğunu, 4 yıl önce Adıyaman'a geldiğini belirtti.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği'nin her zaman kendilerine yardım ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Savaştan kaçıp geldik. Suriye'de savaş devam ediyor. Durum hiç iyi değil. Esed rejim güçleri ve terör örgütleri herkesi öldürdü. Milletin huzurunu kaçırdılar. Halep kentinde yaşarken oturduğumuz ev bombalandı. Çocuklarım, toprağın altında kaldı ve ben onları zor kurtardım. Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldım. Türk hükumeti bize sahip çıktı. Türkiye'den biz memnunuz. Şu ana kadar hiçbir eksiğimiz yoktur. Adıyaman'da Türk, Kürt, Arap, Türkmen beraber yaşıyor. Çok güzel bir duygu. Türk, Arap, Kürt farkı yoktur."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın