Dolar
32.34
Euro
35.18
Altın
2,156.29
ETH/USDT
3,349.00
BTC/USDT
64,480.00
BIST 100
8,718.11
Yaşam

'Bunu yapanları affetmeyeceğim'

Suriye'de evlerinin bahçesine varil bombası düşmesiyle iki bacağını kaybeden Mahmud, tedavi için geldiği Türkiye'de hayata tutunmaya çalışıyor.

Oğuz Pakin  | 20.09.2017 - Güncelleme : 21.09.2017
'Bunu yapanları affetmeyeceğim'

Hatay

HATAY

Suriye'de evlerinin bahçesine Esed Rejimi tarafından atılan varil bombası ile iki bacağını kaybeden Mahmud Kuveynedi (30), tedavi için geldiği Türkiye'de hayata tutunmaya çalışıyor.

Halep kentinde yaşayan Kuveynedi'nin hayatı, yaklaşık 7 ay önce evlerinin bahçesine düşen varil bombası sonucu karardı.

Olayda iki bacağını kaybeden ve hala yaşadığı şoku üzerinden atamayan Kuveynedi, tedavi için geldiği Türkiye'de yeni hayatına alışmaya çalışıyor.

O gün yaşadıklarının halen gözünün önünde olduğunu söyleyen Kuveynedi, olay öncesi evlerinin bahçesinde 2 kuzeniyle sohbet ettiğini belirtti.

Birden büyük bir gürültü ve alev topuyla sarsıldıklarını aktaran Kuveynedi, "Evimizin bahçesinde kuzenlerimle beraber oturuyorduk. Bir anda savrulduk ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Kendimden geçmişim. Uyandığımda ise bacaklarım yoktu. İnanamadım ve gözyaşlarına boğuldum. Hayatım, hayallerim alt üst oldu." dedi.

"Bunu yapanları affetmeyeceğim"

Suriye'de yeterli ilaç ve tedavi desteği bulamadığı için Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirildiğini kaydeden Kuveynedi, tek tesellisinin aynı saldırıda yaralanan kuzenlerinin durumunun iyi olması olduğunu ifade etti.

Şu an tedavisinin sürdüğü Reyhanlı'da bir yakınının yanında kaldığını aktaran Kuveynedi, ''Bir daha yürüyemeyecek olmam beni çok üzüyor. Tekerlekli sandalye ile ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyorum. Bana bunu yapanları Allah'a havale ediyorum ve asla affetmeyeceğim. Allah Türkiye'den razı olsun. En azından hayattayım. Yürüyebilmem için protez bacak gerekiyor. İnşallah buna da yakın zamanda kavuşurum." şeklinde konuştu.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.