Yaşam

Burdur Gölü'nü kurtarmak için gönüllü çoban oldular

Burdur Gölü'nü kurumaktan kurtarmak için Lisinia Doğa Merkezince küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi amacıyla yürütülen projede görev yapan biri Alman, üç üniversite öğrencisi genç kız, gönüllü olarak keçi otlatıyor.

Orhan Kuzu  | 11.08.2016 - Güncelleme : 12.08.2016
Burdur Gölü'nü kurtarmak için gönüllü çoban oldular

Burdur

BURDUR

Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Burdur Gölü'nü kurtarmak için Lisinia Doğa Merkezince yürütülen projede, biri Alman, üç üniversite öğrencisi genç kız, büyük baş hayvanlara göre daha az su tüketen keçilere gönüllü olarak çobanlık yapıyor.

Almanya'da tıp öğrenimi gören ve Erasmus programı ile Türkiye'ye gelen Rika Remmert, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okuyan Ezgi Temur ile Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Genetik Bölümünde öğrenim gören İrem Ömeroğlu, her gün sabah erken saatlerde Lisinia Doğa Merkezindeki keçileri alarak Burdur Gölü kıyısına otlatmaya götürüyor. Öğrenciler, akşam saatlerine kadar keçileri otlatıyor.

Almanya'dan Türkiye'ye gelen gönüllülerden Rika Remmert, gazetecilere yaptığı açıklamada, keçileri çok sevdiğini söyledi. Keçilerin çok güzel hayvanlar olduğunu belirten Remmert, "Buraya çoban olmak için geldim. Burası cennet gibi çok güzel bir yer. Lisinia'da açık havada çalışmayı seviyorum ve buranın tadını çıkarıyorum. Çok mutluyum." dedi.

Lisinia'ya İstanbul'dan gelen Ezgi Temur da Burdur Gölü'nün kuruma tehlikesi altında olduğunu ve gölü kurtarmak için yürütülen projeye destek vermek istediklerini dile getirdi. Temur, "Büyükbaş hayvancılığı değil küçükbaş hayvancılığı destekliyoruz. Çünkü keçiler daha az su tüketiyor. Daha önce çoban olacağımı hiç düşünmemiştim. Gerçekten çok güzel bir duygu." diye konuştu.

Muhabir: Orhan Kuzu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.