Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,528.00
BTC/USDT
69,863.00
BIST 100
9,093.25
Yaşam

'Burun farkıyla hayata tutunma'nın mutluluğunu yaşıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, batan fiber teknenin su yüzeyinde kalan burnuna tutunarak hayatta kalan 20 yaşındaki Suriyeli Pelan Hüseyin, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Serhat Buğra Şenkökcü, Mustafa Özcan  | 10.02.2016 - Güncelleme : 11.02.2016
'Burun farkıyla hayata tutunma'nın mutluluğunu yaşıyor

Balikesir

BALIKESİR

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, batan fiber teknenin su yüzeyinde kalan burnuna tutunarak hayatta kalan ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan 20 yaşındaki Suriyeli Pelan Hüseyin, "Beni oradan asker kurtardı. O anlarda kurtulduğuma inanamıyordum. Artık öleceğime inanmıştım" dedi.

Altınoluk İlçe Jandarma Komutanlığında misafir edilen ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Pelan Hüseyin, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

'Tekrar Suriye'ye gitmeyi düşünüyorum'

Saatlerce ölümü beklediğini ve umudunun kesildiği anda askerler tarafından kurtarıldığını dile getiren Hüseyin, şöyle konuştu:

"Beni oradan asker kurtardı. O anlarda kurtulduğuma inanamıyordum. Artık öleceğime inanmıştım. Sadece 4 kişi kurtulduk. Sabah 3’ten öğlen 12’ye kadar orada bekledim. Annem ve babam Irak’ta yaşıyor. Ben bir arkadaşım ile yola çıkmıştım. O da öldü. Buradan Almanya'ya gidecektik. Diğer ölenleri tanımıyordum. Kimliğimiz bile yok. İş bile yapamıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Askere, Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Bana çok iyi davrandılar. Bir yardıma ihtiyacım yok. Ayağım biraz rahatsız. Tekrar Suriye'ye gitmeyi düşünüyorum. Bir arkadaşım İstanbul'da ve onunla görüşmeyi istiyorum."

Edremit açıklarında tekne battığı ihbarının gelmesi üzerine arama kurtarma harekatı başlatan TCSG 510 helikopteri ile TCSG 552 uçağı, İzmir'deki üsten havalanmış, uçak ve helikopterdeki kameralar, çalışmaların her anını kaydetmişti. Görüntülerde, ekipler bölgeye ulaştığında yaklaşık 10 metrelik fiber teknenin büyük bölümünün suya battığı, yaklaşık 1 metrelik burun kısmının ise su üzerinde kaldığı görülmüştü. Teknenin burnuna tutunan bir sığınmacının el sallayarak yardım istemesi üzerine, helikopterdeki arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan vinç yardımıyla denize inmiş, Pelan Hüseyin'i kendisine bağlamış ve helikopterdeki ekibin yardımıyla kurtarma operasyonu tamamlanmıştı.

Muhabir: Serhat Buğra Şenkökcü, Mustafa Özcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın