Dolar
32.42
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,003.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Çaycı Hayri, franchising ile büyüyecek

Alanya'da 18 yıldır çaycılık yapan Hayri Kaba, bir yıl önce patentini aldığı "çay arabası" işini, franchising ile büyütmek istiyor.

23.02.2018 - Güncelleme : 23.02.2018
Çaycı Hayri, franchising ile büyüyecek

ANTALYA - Mustafa Kurt

Antalya'nın Alanya ilçesinde çay arabasına faydalı model tescili belgesini alan 18 yıllık çaycı Hayri Kaba (Çaycı Hayri), franchising ile büyümeyi hedefliyor.

İlçede 2000 yılından beri çaycılık yapan Hayri Kaba, 2010 yılında bir minibüsü kendi çizimleriyle çay ocağına çevirdi. 7 yıl sonra da bir arkadaşının tavsiyesiyle çay arabası için patent başvurusunda bulunan Çaycı Hayri, faydalı model tescili belgesini aldı.

Hayri Kaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alanya'da üç aracıyla halka hizmet verdiğini belirterek, "Franchising uygulamasıyla hem kaliteli hizmet vereceğiz hem de sorunlarımızı daha kolay çözmüş olacağız." dedi.

Patent alma fikrinin bir arkadaşı tarafından kendisine tavsiye edildiğini dile getiren Kaba, "Bir yıl önce patent aldık. Şu anda bir avantajı yok ama ileriye dönük olarak, arabasıyla bu işi yapanları, patentimiz altında işe katabileceğiz." diye konuştu.

Hayri Kaba, "İlçede bu işi patentsiz yapanlar, bünyemize katılmadığı takdirde de arabalarını kaldırabileceğiz. Öyle bir yetkimiz var. Biz iyi niyet gösteriyoruz. Alanya halkının mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Onlar da yapsın lütfen." ifadelerini kulladı.

"Alanya'daki çay arabaları, bizim bünyemizde, bir aidat karşılığında çalışabilir"

Talep fazlası nedeniyle işlere yetişemediklerini belirten Çaycı Hayri, personel yetersizliğini, büyümenin önündeki en büyük engel olarak gördüğünü söyledi. Kendisine ait üç aracı ailece işlettiklerini anlatan Hayri Kaba, şöyle devam etti:

"İşimizi, eşim, kızım ve kaynanamla düğünlerde, cenazelerde, özel günlerde çay satışı yaparak yürütüyoruz. Personel sorunu nedeniyle biraz fazla çalışıyoruz. Bugüne kadar sorunsuz bir şekilde çalıştık ancak daha fazla da büyüyemiyoruz. Büyüme fikri, patent aldıktan sonra ortaya çıktı. Alanya'daki çay arabaları, bizim bünyemizde, bir aidat karşılığında çalışabilir."

Tek çatı altında hizmet vererek kaliteyi artırabileceklerini vurgulayan Çaycı Hayri, günde ortalama bin 500 çay verdiklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sürekli ayaktayız. Devamlı yıka, doldur, boşalt var. Bundan dolayı ayaklarımızda sorunlar oluyor ama her işin sıkıntısı var, biz de bunları aşıyoruz. Franchising uygulamasıyla hem kaliteli hizmet vermiş olacağız hem de sorunlarımızı daha kolay çözmüş olacağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.