Dolar
32.34
Euro
34.93
Altın
2,220.31
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,721.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Caz sanatçısı traktörüyle İstanbul'da gezecek

Çocukluğu traktörle tarla sürerek geçen caz sanatçısı Okay Temiz, tamir ettiği Ferguson TE 20 traktörüyle çıktığı İstanbul sokaklarında kendisini görenleri şaşırtıyor.

08.09.2016 - Güncelleme : 09.09.2016
Caz sanatçısı traktörüyle İstanbul'da gezecek Fotoğraf: AA/Saliha Özdemir

İSTANBUL

Çocukluğu traktörle tarla sürerek geçen caz sanatçısı Okay Temiz, tamir ettiği Ferguson TE 20 traktörüyle çıktığı İstanbul sokaklarında kendisini görenleri şaşırtıyor.

Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin Çatalca'daki bin dönümlük çiftliğinde büyüdüğünü, 1949-1955 yıllarında çiftçilik yaptıklarını, çocukluğunun traktör üzerinde tarla sürerek geçtiğini anlattı.

Çiftlikte bostan, karpuz, domates, pancar gibi sebzeler yetiştirdiklerini söyleyen Temiz, "Ferguson bir traktörümüz vardı. Küçük olmasına rağmen motoru hızlı bir traktördür. Kendi tarlalarımızı sürdüğüm gibi, babam adres veriyordu, 'Oğlum şuraya git, şunun tarlasını sür' diyordu. Ben de Hadımköy, Avcılar taraflarında başkalarının tarlalarını da sürüyordum." diye konuştu.

Temiz, çiftlikte Macaristan'dan gelen ineklerinin, kazlarının, Sivas kangal köpeklerinin bulunduğunu aktararak, 4 traktörlerinin olduğunu kaydetti.

Çiftçiliği bıraktıktan sonra traktörleri de sattıklarını dile getiren Temiz, "Ben de tabii müziğe başladım sonra ama traktörler hep hayalimde kalmıştır. Sanat okulunda makine ve tamircilik okudum. Tamir etmeye, alet yapmaya elimin yatkınlığı oradan gelir. Ben müzik aletlerimin çoğunu kendim yapıyorum." ifadelerini kullandı.

"Traktörü kendim tamir ettim"

Ferguson TE 20 traktörünü İzmir'in Selçuk ilçesinin bir köyünde bulduğunu söyleyen Temiz, şunları anlattı:

"Çok harap vaziyetteydi, tarlada kullanılmış tabii, benim gibi gezmek için kullanmamışlar. Traktörü alıp Ayvalık'a götürdüm, üç ay gidip gelip kendim uğraştım, tamir ettim. Kimse eski modellerle uğraşmak istemiyor tabii çünkü bunlar yenilendi, modern traktörler var artık."

"Bu traktöre hayat verdim, o benim aşkım"

Traktörle İstanbul'da gezmeyi düşündüğünü belirten Temiz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha önce hiç traktörle gezmedim ama İstanbul'da gezmeyi düşünüyorum. Şişhane'den Galata'daki atölyeme getirirken sürdüm mesela. Görenler çok şaşırdı. Ben bu traktöre hayat verdim, aşkım o benim, örnek olsun istiyorum."

"Bir gün konserimin duyurusunu traktörle yapmak isterim"

Bodrum'da daha önce bir aracın arkasına ses çıkaran çeşitli aletler bağladığını ve sokaklarda konser duyurusu yaptığını aktaran Temiz, "Eskiden düğünlerin duyurusu böyle olurdu, Trakya'da falan Romanlar düğünleri böyle duyururdu. Traktörle köy düğünlerine giderdim. Bir gün mesela bir konserimin duyurusunu böyle traktörde, müzisyenlerle sokaklarda dolaşarak yapmak isterim." diye konuştu.

Muhabir: Saliha Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın