Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,523.30
BTC/USDT
69,653.00
BIST 100
9,068.86
Yaşam

Çiçek tutkusu 'kadınlara' umut oldu

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde çocukluğundan bu yana tutkusu olan çiçek yetiştiriciliğini iş kurarak meslek haline getiren kadın girişimci, 60 dönümlük alandaki serasında 100'e yakın kadına istihdam sağladı.

Ferdi Uzun  | 11.02.2016 - Güncelleme : 11.02.2016
Çiçek tutkusu 'kadınlara' umut oldu Fotoğraf: AA/Turgay Duyar

Manisa

MANİSA - FERDİ UZUN

Manisa'da bir kadın girişimci, çocukluk tutkusu olan çiçekçiliği meslek haline getirerek 100'e yakın kadına iş imkanı sağladı.

Kırkağaç ilçesinde 52 yaşındaki Halide Soydan, AA muhabirine, doğuştan bu yana çiçekleri çok sevdiğini, 10 yıl önce bu tutkusunu geliştirebilmek için hobi amaçlı yarım dönümlük bir sera aldığını söyledi.

O dönemde büyük bir işletme hedefinin olmadığını, yalnızca eşe dosta hizmet verecek bir yapı oluşturma amacıyla yola çıktığını dile getiren Soydan, çiçeklerinin çok beğenilmesiyle kısa sürede üretim alanını genişletmeye başladıklarını ifade etti.

"Daha fazla kadına ulaşmayı hedefliyorum"

Çiçekçilikten kazandığının tamamını yine bu işe yatırarak hızla büyüdüklerini anlatan Soydan, giderek ülke genelinden talepler gelmeye başlayınca üretim alanlarını 60 dönüme çıkardıklarını kaydetti.

Halen ülke genelindeki bir çok büyükşehir belediyesinin çiçek ihtiyacını karşıladıklarını, yazlık ve kışlık olarak 40 civarında çeşitle üretim yaptıklarını vurgulayan Soydan, kendi işini kurarken kadın olmanın sıkıntısını çektiği için istihdamda kadınları tercih ettiğini ifade etti.

Soydan, şöyle konuştu:

"İş yaptığımız bölge küçük bir yerleşim alanı olduğu için bir kadının çalışması ilk başlarda biraz ters karşılandı. Gittiğim yerlerde yanlış bakıyorlardı ama ben hepsini aştım. Bu iş yeri, ilçemizdeki tüm kadınlar için umut oldu. İlçede ilk kez kadınların gönül rahatlığıyla çalışabilecekleri bir iş yeri haline geldi. Halen sürekli kadromda 18 kadın çalışıyor ancak yıl içinde mevsimlik işlerle birlikte bu sayı 100'ü buluyor. Daha fazla kadına ulaşmayı hedefliyorum. Eşlerinden ayrılan, eşleri çalışmayan, çocuklarını okutan kadınlara istihdam sağlamak istiyorum. Burada her işi kadınlar yapıyor. Çiçek sevgiyle büyüyen bir üründür. Sevgi vermeyi de en iyi kadınlar bilir. Bizim farklı bir çiçek üreticisi olmamızın nedeni budur. Ben her sabah iş yerime çiçeklerime günaydın diyerek başlıyorum, onlarla sohbet ediyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın