Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,539.90
BTC/USDT
69,966.00
BIST 100
9,138.22
Yaşam

Çocuklara deprem unutturulmaya çalışılıyor

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli uzman personel, deprem bölgesindeki vatandaşlar ile tek tek ilgilenerek psikososyal destek veriyor.

22.02.2017 - Güncelleme : 22.02.2017
Çocuklara deprem unutturulmaya çalışılıyor

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından başlatılan psikolojik destek çalışmalarında görüşülen belli yaş gruplarındaki çocuklara yönelik, yaşadıkları travmalardan kurtulmaları için farklı etkinlikler düzenleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk 5,3'lük sarsıntının ardından organize olup bölgeye gittiklerini söyledi.

Ayvacık'taki depremzedelere psikososyal destek verdiklerini belirten Fırat, "Depremden etkilenen köyleri 14 kişilik ekibimiz ile tek tek dolaştık. 17 kişilik yaşlı ve engelli grubumuzu, Çanakkale merkezdeki huzurevimize ve Küçükkuyu'daki Hamiyet Feridun Sözen Sevgi Evlerine götürdük." dedi.

Deprem bölgesine kurdukları etkinlik çadırlarıyla çocukların deprem stresinden kurtulmaları için çalışma yaptıklarını bildiren Fırat, şöyle konuştu:

"Çadırlarımızın içinde bizim oraya götürdüğümüz ve başka kurumlardan elde ettiğimiz oyuncaklarımız vardı. Bu sayede çocuklarımızın deprem alanındaki yıkık evleri görerek değil oyunlar oynayarak vakit geçirmelerini sağladık. Yaptığımız bu çalışmaları da bir rapor haline getirdik. Ayrıca teknolojiyi kullanarak bir mesajlaşma grubu kurup nerede hangi bölgede hangi sıkıntılar var onları sürekli olarak birbirimiz ile paylaşıp daha çok ve daha değişik noktaya ulaşarak bölge halkının yanında olduk."

İl Müdürlüğünün çocuk gelişimi uzmanı Ceren Özbal ise bölgede farklı yaş grubundan çocuklar bulunduğunu söyledi.

Depremden etkilenen çocuklar ile ilk etapta bireysel görüşme denediğini belirten Özbal, çocukların genel olarak kendilerinden büyük kişilerin deprem konusunda kullandıkları kelime ve cümleleri kullandıklarını tespit ettiğini anlattı.

Özbal, görüştüğü çocukların tamamının, yıkılan evlerini gösterdiğini dile getirerek, "Buradan şunu anlıyoruz, bir resimde ev sembolü çocuk için onların güvende hissettikleri, kendisini sevenlerin ve kendisinin sevdiği kişinin yanında mutlu oldukları bir semboldür. İşte biz bu travmaları gidermek için çaba harcıyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Burak Akay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın