Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,211.69
ETH/USDT
3,586.50
BTC/USDT
70,788.00
BIST 100
8,989.23
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Darbe girişiminin en kötü izini kolunda taşıyacak

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu akşam bunu engellemeye çalışırken yaralanan vatandaşlardan 4 torun sahibi Ahmet Hacıfazlıoğlu, hayatının bundan sonrasını kolundaki kurşun ile sürdürmek zorunda.

23.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Darbe girişiminin en kötü izini kolunda taşıyacak

ANKARA - BURCU ÇALIK

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemeye çalışırken yaralanan ve kolundan çıkarılamayan bir kurşunla hayatını sürdürmek zorunda kalan 56 yaşındaki 3 çocuk, 4 torun sahibi Ahmet Hacıfazlıoğlu, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Hafızoğlu, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, on binlerce vatandaşın bu girişimi engellemek için sokaklara döküldüğünü, kendini tanklara, silahlara siper ettiğini söyledi. 

"Yiğit kadınları orada gördüm"

Darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Genelkurmay Başkanlığının önüne gittiğini aktaran Hacıfazlıoğlu, "Ben emekli bir insanım. O gece evden abdest alıp çıktım. Ya bugün şehit olacaktık ya da yarın torunlarımızın yüzüne bakamayacaktık. O niyetle evden çıktım, gittim. Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun, iyi ki var. Onun konuşması bütün millete etki yapmıştır ve sokaklara dökülmüştür. Allah ona uzun ömür versin." ifadelerini kullandı.

Helikopterden vatandaşlara açılan ilk ateşte bacağından yaralandığını, ardından da Jandarma Genel Komutanlığının önünde koluna bir mermi isabet ettiğini anlatan Hacıfazlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genelkurmay'ın bahçesinde olan insanlara hem Genelkurmayın içerisinden hem de Jandarma Genel Komutanlığından ateş ediliyordu. Aynı zamanda bir de tepeden helikopter tarıyordu. O kadar çok ölen vardı ki. Yiğit kadınları orada gördüm. Türk milletinin yiğit kadınlarını Genelkurmayın orada ve o yolda gördüm. Ne kadar sabırlı, ne kadar dirayetli olduklarını orada gördüm. Bir vatandaş olarak hepsine teşekkür ederim. Onlar da aynı mücadeleyi veriyordu. Bu millet mermiye kafa attı orada. 'Size ihtilal ettirmeyeceğiz' dedik, ettirmedik. Allah'a hamdolsun onların hayallerini yıktık, bizim çocuklarımızın hayallerini kurduk. Devlet sağ olsun."

Kolundaki kurşun çıkarılamıyor

Hacıfazlıoğlu, ayağından ve kolundan vurulmuş halde yaklaşık 400 metre yürüdüğünü dile getirerek, "Sağ olsun bir vatandaş beni alıp hastaneye götürdü. Orada ambulans gelme ihtimali hiç yoktu, araba gelme ihtimali de yoktu. Şu anda mutluyum, yaralarım çok iyi çünkü onların hayallerini yıktık onların hayallerini yıktığımız için bizim hayallerimiz daha iyi. Yani milletin olmadığı bir yerde hayal kuranları uyarıyoruz buradan." dedi.

Ayağındaki kurşunun çıkarıldığını fakat koluna isabet eden kurşunun kılcal damarlara çok yakın bir yerde durması nedeniyle çıkarılamadığını söyleyen Hacıfazlıoğlu, "Ben gayet mutluyum ve gülüyorum çünkü başaramadılar. Ben 56 yaşındayım, 3 çocuğum 4 torunum var. Önce evlatlarımın sonra da torunlarımın geleceğini düşündüm. Benim gibi binlerce insanın da bunu düşündüğünü biliyorum." diyerek darbe teşebbüsünü engellemeye çalışan tüm vatandaşlara teşekkür etti. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.