Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,522.60
BTC/USDT
69,875.00
BIST 100
9,119.13
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Darbecilerin vurduğu taksisiyle yaralıları hastaneye taşıdı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında Çengelköy'de bulunan taksici Saatçi, aracına 14 kurşun isabet etmesine rağmen yaralıları hastaneye taşıdı.

27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Darbecilerin vurduğu taksisiyle yaralıları hastaneye taşıdı

İSTANBUL - Gencebay Gür

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çengelköy'de bulunan taksici Fatih Saatçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rütbeli askerlerin, 15 Temmuz gecesi Kuleli Askeri Lisesine gelmeden kendisini yoldan geri çevirmeye çalıştığını anlattı.

Fatih Saatçi, "Kuleli Askeri Lisesinin orada önce havaya ateş açtılar, sonra da gaz bombası attılar. O sırada hızlı bir şekilde arabayı geri çevirdim. Rütbeli bir askerin ise 'taksiye ateş açın' şeklinde emir verdiğini duydum. İlk başta ateş açanlar rütbeliydi." diye konuştu.

Vatandaşların üzerine ateş açılmasının ardından yaralanan bir kişiyi gördüğünü dile getiren Saatçi, yaralının yanında da birkaç kişinin olduğunu anlattı.

"Yaralayı araca koyunca tekrar ateş açtılar"

Askerlere, "Durun, ateş açmayın" diye seslenmesi üzerine "Al yaralını da git" dediğini dile getiren Saatçi, "Yaralıyı araca koyduktan sonra tekrar ateş açmaya başladılar. Önümde araç olduğu için gidemedim. Kaldırımdan gitmeyi denedim ama açtıkları ateş sonucu lastiğim de patladı." ifadelerini kullandı.

"Otomobile toplamda 14 kurşun isabet etti"

Saatçi, yaralanan Murat Akdemir'i hastaneye götürürken şuurunun yerinde olduğunu, yaralıya o sırada takside bulunan başka bir kişinin tampon yaptığını kaydederek, şöyle devam etti:

"2 kurşun isabet etmişti. Bir sağ bacağından bir de göğsünden. Sağ bacağı komple parçalanmıştı. Yaralıyı, Kuleli Askeri Lisesi'nden Kavacık'taki özel hastaneye yetiştirdim. Ancak kendisi burada tüm müdahalelere rağmen vefat etmiş. Cenazesini defnettikten sonra ailesi aradı. Hiç haberim olmadı. Babası teşekkür ettiğini söyledi. Allah ailesine büyük sabırlar versin."

Saatçi, hastaneye ulaştıktan sonra lastiği değiştirmek istediğini, yedek lastiğinin de mermi isabet etmesi nedeniyle patladığını anlatarak, "Allah'tan gaz deposuna gelmedi. Otomobile toplamda 14 kurşun isabet etti" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.