Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.70
BTC/USDT
70,456.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Ders çalışana pasta ve börek

Amasya Üniversitesi personeli ve eşleri, final sınavlarına üniversitenin kütüphanesinde çalışan öğrencilere yaptıkları pasta ve börekleri ikram ediyor.

01.06.2016 - Güncelleme : 01.06.2016
Ders çalışana pasta ve börek Amasya Üniversitesi personeli ve eşleri "Sizin İçin Varız" projesi kapsamında, final sınavlarına üniversitenin kütüphanesinde çalışan öğrencilere evlerinde yaptıkları pasta ve börekleri ikram etmeye başladı. Fotoğraf: AA/ Cihan Okur

AMASYA

Amasya Üniversitesi personeli ve eşleri, final sınavlarına üniversitenin kütüphanesinde çalışan öğrencilere evlerinde yaptıkları pasta ve börekleri ikram etmeye başladı.

Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, "Sizin İçin Varız" projesi kapsamında, üniversite personeli ve eşlerinin yaptığı pasta ve börekleri öğrencilere kendi elleriyle ikram etti.

Orbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamanın öğrencilerce de beğenildiğini belirterek zorlu final döneminde bir nebze de olsun öğrencileri rahatlamak ve onlara destek vermek amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Diğer sınav dönemlerinde öğrencilere simit, çay ve çorba ikram ettikleri anlatan Orbay, şöyle konuştu:

"Final sınavları boyunca okulumuzda bulunan okuma salonları ve kütüphanelerimiz 24 saat açık. Bugün farklı bir uygulama yapmak istedik. Daha önceki dönemlerde öğrencilerimize farklı ikramlarımız oluyordu. Amasya Üniversitesi gerçekten büyük bir aile. Bu ailenin akademik, idari personeli ile çalışanları ve eşlerinin kendi el emekleri ve göz nuruyla yaptıkları pasta, çörek ve börekleri kütüphanemizde geç saatlere kadar çalışan öğrencilerle buluşturmak için böyle bir etkinlik düzenledik" diye konuştu.

İkramın her gece 23.00'te başlayacağını ve bir saat süreceğini aktaran Orbay, uygulamanın sınavların sona erene kadar devam edeceğini vurguladı.

Muhabir: Cihan Okur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.