Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,206.42
ETH/USDT
3,585.70
BTC/USDT
71,038.00
BIST 100
9,058.58
Yaşam

Domino taşıyla Hollywood'a uzanan serüven

Küçük yaşlarda büyükbabasının evinde oynarken merak sardığı domino taşlarını dizip devirmesiyle adını duyuran, bu becerisiyle filmde rol alan 18 yaşındaki ABD'li Hevesh, bir etkinliğe katılmak için geldiği Türkiye'de hikayesini anlattı.

Sergen Sezgin  | 26.10.2016 - Güncelleme : 27.10.2016
Domino taşıyla Hollywood'a uzanan serüven

Bursa

BURSA - Sergen Sezgin

Almanya, Avusturya, ABD, Kanada, Hollanda ve İşviçre'den sosyal medya üzerinden organize olan 14 kişilik bir ekip, Bursa'nın Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında "Türkiye'nin en büyük domino kareografisi" rekorunu kırmak için Türkiye'ye geldi.

Ekipte yer alan 18 yaşındaki Lily Hevesh'in küçük yaşlarda büyükbabasının evinde tanıştığı domino taşlarıyla Hollywood'a uzanan öyküsü dikkati çekti.

Henüz 10 yaşındayken büyükbabasının evinde bulduğu 28 parçalı bir domino takımıyla oynamaya başlayan Hevesh, bu oyuna merak sarınca internet üzerinden araştırmalar yaptı, bazı videolar izledi.

Yıllar içinde profesyonelleşen ve bu alanda adını duyurmayı başaran Hevesh'in yolu, videolarını yayınladığı bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla aralıkta ABD'de vizyona girecek Collateral Beauty (Gizli güzellik) filminin yapımcılarından biriyle kesişti.

Yayınlanan videolar, yapımcının ilgisini çekince mail yoluyla Hevesh'e projede yer alma teklifi yollandı. Hevesh, teklifi kabul ederek filmin ana unsuru olan ve dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Will Smith'in filmde devirdiği domino taşlarını dizdi.

"Gerçekten inanılmaz bir tecrübeydi"

Lily Hevesh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Benim için domino, trans hali gibi bir şey ve saatlerce uğraştığım domino taşlarının kusursuz bir şekilde yıkılışını izlemek çok keyif veriyor." ifadesini kullandı.

"Gizli güzellik" filminin projesinde yer alma teklifini, yapımcıdan aldığında çok mutlu olduğunu anlatan Hevesh, şöyle konuştu:

"Bu kadar ünlü oyuncu ve yönetmenle bir arada çalışmak gerçekten inanılmaz bir tecrübeydi. Dominonun filmdeki yeri izleyiciler için büyük bir sürpriz olacak. 18 yaşında sevdiğim bir işte böyle bir projenin parçası olmak çok hoşuma gitti."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın