Yaşam

Down sendromlulara 'umut penceres'ni araladı

Gaziantep'te kendisini down sendromlu kardeşine adayan abla, kuruculuğunu üstlendiği dernekle 100 civarında down sendromluyu bir araya getirdi.

04.12.2016 - Güncelleme : 05.12.2016
Down sendromlulara 'umut penceres'ni araladı

GAZİANTEP - FERİDE PELİN İNAL

Gaziantep'te kendisini down sendromlu kardeşine adayan 24 yaşındaki Bengü Aslanpay, kuruculuğunu üstlendiği dernekle 100 down sendromluya umut penceresini araladı.

Bengü Aslanpay 11 yaşındayken, down sendromlu kardeşi Sena Nur dünyaya geldi. Aynı odayı paylaştığı kardeşini sosyal aktivitelerle yaşama bağlamaya çalışan Aslanpay, imkanı olmayan down sendromluları da tek çatı altında toplayarak gelişimlerine katkıda bulunmaya karar verdi.

Bazı ailelerin desteğini alan Aslanpay, 6 ay önce Downla Umut Penceresi Derneğinin kuruluşuna ön ayak oldu. Yaklaşık 100 aileyi dernekte bir araya getiren Aslanpay, haftanın belli günlerinde organize ettikleri sinema, tiyatro, gezi ve piknik gibi faaliyetlerle hem kardeşi hem de down sendromlu onlarca çocuğa mutlu bir ortam sağlıyor.

"Gaziantep'te 800 civarı down sendromlu var"

Bengü Aslanpay, AA muhabirine, 13 yıl önce dünyaya gelen kardeşi Sena Nur'un down sendromlu olduğunu öğrenince çok üzüldüklerini anlattı.

İlk tepkisinin, "Eyvah benim kardeşimin zeka problemi mi olacak" şeklinde olduğunu aktaran Aslanpay, ancak annesinin doğumu gerçekleştirmeye karar verdiğini ve kardeşini dünyaya getirdiğini söyledi.

Şu anda 11 yaşında olan Sena Nur ile çok iyi anlaştıklarını, uzun süre aynı odayı paylaştığını ve günün büyük bölümünde beraber vakit geçirdiklerini aktaran Aslanpay, aralarında güçlü bir sevgi bağı olduğunu ifade etti.

Çocukluğundan bu yana kardeşiyle ilgilendiği için down sendromlu çocuğa sahip ailelerin neler hissettiğini iyi bildiğini ve bu alandaki eksikliği gördüğünü anlatan Aslanpay, yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra kardeşinin yanı sıra bu durumdaki birçok çocuğu bir araya getirmeye karar verdiğini kaydetti.

Aslanpay, 6 ay önce Downla Umut Penceresi Derneğinin kurulmasına öncülük ederek ilk etapta 100 civarında çocuğu tek çatı altında topladıklarını belirterek, sadece Gaziantep'te 800 civarında down sendromlu çocuk bulunduğu dile getirdi.

Daha fazla çocuğa ulaşmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Aslanpay, derneğin kuruluşu için düzenlenen kokteylde kardeşinin "ablam bu derneği benim için açmış" dediğini duyduğunda çok mutlu olduğunu söyledi.

Yaptığı her işte büyük destek gördüğünü ve bu durumun kendisini daha da şevklendirdiğini vurgulayan Aslanpay, "Onlarla o kadar mutluyum ki daha önce hiç bu kadar mutlu olmamıştım. Aslında hayat onlarla daha güzelmiş bunu fark ettim. Mucizevi bir sürecin içerisindeyim. Hiçbir plan yokken derneğimizi açtık. İnsanlara umut kapısı oldum. Benden bir şeyler bekliyorlar, ciddi anlamda sorumluluk sahibi oldum. Bu benim için önemli ve mutluluk verici..."

Bengü Aslanpay, dernek üyeleriyle düzenli olarak bir araya geldiklerini ve sosyal etkinlikler düzenlediklerini, bu durumun aileleri de mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın