Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,221.61
ETH/USDT
3,561.00
BTC/USDT
70,968.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Engel'lere karşı kulaç atıyorlar

Gümüşhane'de otistik ve down sendromlu çocuklara sosyalleşmelerini sağlamak ve rehabilitasyon süreçlerine destek olmak amacıyla ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor.

23.04.2017 - Güncelleme : 23.04.2017
'Engel'lere karşı kulaç atıyorlar

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de, otistik ve down sendromlu çocukların rehabilitasyon süreçlerine yüzme eğitimiyle destek olunuyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce evlerinden alınarak yarı olimpik yüzme havuzuna getirilen ve burada özel eğitmenlerden yüzme dersleri alan 6 otistik ve down sendromlu çocuk, haftada 4 gün 1,5 saat süren yüzme eğitimlerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Şube Müdürü ve havuz sorumlusu Necati Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarı olimpik yüzme havuzunun 1 Nisan 2016'da hizmete açıldığını bildirdi.

Havuzun her gün açık olduğunu belirten Köksal, haftanın belirli günlerinde kadın ve erkeklerin planlı saatlerde havuzu kullanabildiklerini söyledi.

Köksal, kentte 13 bin kişinin havuzdan faydalandığına dikkati çekerek, "4 ile 15 yaş arası çocuklarımızdan kız erkek karışık bin 40 çocuğumuz yüzme kursu alıp yüzmeyi tam anlamıyla öğrenmiştir. Bu kurslarımız her ay periyodik olarak devam etmektedir." dedi.

"Amacımız her birini sporcu olarak yetiştirebilmek"

Köksal, otizm ve down sendromu olan bireylerin toplum içinde özel ilgi gösterilen insanlar olması gerektiğini vurgulayarak, "Amacımız her birini sporcu olarak yetiştirebilmek, olimpiyatlara hazırlayabilmektir. Bir kenara itilip kakılan değil, alkışlanan bireyler olarak hayatta tutunmalarına katkıda bulunmaktır. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Veysel Kara

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın