Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.30
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Engellerini piyanoyla aşıyorlar

Hatay'da Antakya Belediyesinin gençlik merkezinde açılan piyano kursuyla engelli gençlerin sosyal yaşama adapte olmalarına katkı sağlanırken, el becerileri de geliştiriliyor.

01.09.2017 - Güncelleme : 02.09.2017
Engellerini piyanoyla aşıyorlar

HATAY

Antakya Belediyesi tarafından kurulan gençlik merkezi bünyesinde engelli gençlere yönelik piyano kursu açıldı. Kursa katılan 10 genç, piyanoyla keyifli saatler geçirmeye başladı. 

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl hizmet vermeye başlayan bin 500 öğrenci kapasiteli gençlik merkezinin 14 ayrı branşta hizmet verdiğini söyledi.

Merkezde uzman eğitmenler eşliğinde, Antakya Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gençlere müzik, resim, mozaik, drama, bale ve satrancın yanı sıra piyano eğitimi de verdiklerini kaydeden Kimyeci, bu kurslara engelli gençleri de dahil ettiklerini ifade etti.

Gençlerin geleceğine katkı verme ve onlara sahip çıkma amacında olduklarını vurgulayan Kimyeci, "Engelli gençlerimizin yanında olmak, onlara katkı sağlamak için hareket ediyoruz. Kurs öğretmenlerimizin özel ilgi ve gayretleriyle gençlerimizi geleceğe hazırlamak için gayret içerisindeyiz." diye konuştu.

Kurs sorumlusu Burcu Çilingir de gençlik merkezinde alanlarında uzman 18 eğitmenin görev yaptığını belirtti.

Çilingir, kursa katılan 10 engelli gence piyano çalmasını öğreterek onların el ve göz koordinasyonlarını ilerletmelerini, çevreleriyle iletişim kurmalarını ve konsantrasyonlarını arttırmalarını amaçladıklarını belirterek, bu sayede gelişimlerine katkı vermeyi istediklerini söyledi.

Muhabir: Salim Taş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın