Yaşam

Engelli anne çocuklarıyla buluştu

Bayburt'ta Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan annenin, Tunceli'de rehabilitasyon merkezindeki engelli çocuklarıyla görüşme isteği gerçeğe dönüştü.

12.07.2016 - Güncelleme : 12.07.2016
Engelli anne çocuklarıyla buluştu Fotoğraf: Abdulkadir Nişancı/AA

Bayburt

BAYBURT

Bayburt'ta Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Dilber Sertkaya'nın, Tunceli'de rehabilitasyon merkezindeki engelli çocuklarıyla görüşme isteği yerine getirildi.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu'nun Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiği Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Dilber Sertkaya, Tunceli'deki engelli üç oğlunu uzun zamandır görmediğini belirterek, onlarla görüşme isteğinde bulunmuştu.

Engelli annenin isteği üzerine Tunceli Valisi Osman Kaymak'ı telefonla arayarak görüşen Vali Ustaoğlu, Tunceli'deki bir bakım ve rehabilitasyon merkezinde kalan Sertkaya'nın oğullarının, en kısa sürede Bayburt'a getirileceği müjdesini vermişti.

İki valinin görüşmesinin ardından Tunceli'den Bayburt'a getirilen Abdulkadir (15), İsmail (14) ve Mehmetşah Sertkaya (10), anneleriyle Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bir araya geldi.

"Sana bir bayram daha yaşattık"

Vali Ustaoğlu, Ramazan Bayramı'nda anne Sertkaya'ya verdikleri sözü, iki ilin valisinin yerine getirdiğini belirterek, "Bugün en güzel günün senin. Sana bir bayram daha yaşattık. O gün sana söz vermiştik. Dedin ki 'beni çocuklarımla buluşturun'. Biz de devlet olarak sözümüzde durduk, Vali Beyle görüştük, sağ olsun, bakıcı anneleri aldı çocukları buraya getirdi." dedi.

Anne Sertkaya ise çocuklarını görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Vali Ustaoğlu'na teşekkür etti.

Muhabir: Abdulkadir Nişancı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın