Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Engelli öğrencilere 'asker kınası'

Tokat'ın Turhal ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 18-38 yaş arasındaki 35 engelli öğrenciye, düzenlenen programda asker kınası yakıldı.

19.02.2018 - Güncelleme : 20.02.2018
Engelli öğrencilere 'asker kınası' Fotoğraf: AA/Hüseyin Daylak

TOKAT

Tokat'ın Turhal ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 18-38 yaş arasındaki 35 engelli erkek öğrenciye düzenlenen programda "asker kınası" yakıldı.

İlçede bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli erkek öğrenciler, AK Parti İlçe Kadın Kolları ve Turhal Belediyesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte Çanakkale Savaşı dönemindeki askeri kıyafetleri giyerek bir araya geldi.

Burada konuşan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayla Bedirhan Çelik, geçen ay engelli genç kızlara gelinlik giydirerek kına yaktıklarını hatırlatarak, "Dedik ki onlar da böyle bir şey talep ediyorlarsa erkeklerimize de kına yapıp onların da arzu ettikleri, hayal ettikleri şeyi gerçekleştirmelerine yardımcı olalım istedik. Böyle başladı projemiz. Bütün çocuklarımızla bugün kınalarını yakacağız, yeminlerini yapacaklar ve gerçekten de hayallerini bir nebze gerçekleştirmiş olacağız." ifadesini kullandı.

"Asker olma hayalimiz gerçekleşti"

Engelli gençlerden Uğur Altuntaş, "Asker olma hayalimiz gerçekleşti. Bugün asker olduk. Kınalarımız yakılacak ve yemin törenimiz yapılacak." dedi.

Engelli annesi Ayşe Başkurt, "Çocuğumun askere gidip gelmesini, vatani görevini yapmasını isterdim. Ama Allah'ın dediği olur, ne yapayım. Buna da razıyım." diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Daylak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın