Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.90
BTC/USDT
70,237.00
BIST 100
9,085.81
Yaşam

Erasmus gönüllüsü bağlama çalmayı öğrendi

Almanya'dan Erasmus gönüllüsü olarak Antalya'ya gelen Raabe, bir yandan İngilizce ve Almanca öğretmenliği yaparken diğer yandan da bağlama çalmayı öğrendi.

10.11.2017 - Güncelleme : 11.11.2017
Erasmus gönüllüsü bağlama çalmayı öğrendi

Ankara

İSTANBUL/ANKARA-Meltem Bulur

Almanya'dan Erasmus gönüllüsü olarak Antalya'ya gelen Lucas Raabe, Erasmus+'nın hayatına kattığı değerleri AA muhabirine anlattı. 

Kendini Türkçe tanıtan Raabe, Almanya'dan geldiğini, 18 yaşında olduğunu ve Antalya'da Erasmus gönüllüsü olarak çalıştığını söyledi.

Efem Akdeniz Gençlik Derneğinde İngilizce ve Almanca öğretmenliği yaptığını belirten Raabe, bu süreçte de hem Türkçe ve hem de bağlama çalmayı öğrendiğini aktardı. Raabe, öğrencilerin siyaset öğrendiği ve birçok faaliyet gerçekleştirdiği bir gençlik merkezinde de öğretmen olarak görev aldığını ifade etti.

Akdeniz Üniversitesinin spor merkezinde de çalıştığını dile getiren Raabe, üniversite hayatını görmek ve insanlarla tanışmanın kendisi için çok keyifli olduğunu vurguladı.

Erasmus programında Türkiye'yi tercih etmesinin nedeni olarak Almanya’da yaşayan yoğun Türk nüfusunu gösteren Raabe, iki ülke arasında her ne kadar birçok ortak nokta olsa da kendisinin pek Türk arkadaşı olmadığını belirtti. Bu nedenle insanlarla tanışmak ve Türk kültürünü öğrenmek için Türkiye'ye gelmeye karar verdiğinin altını çizen Raabe, "Çok güzel bir havası, müthiş bir denizi ve çevresinde Aspendos, Perge gibi harika yerler olması nedeniyle Antalya'yı tercih ettim." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın