Dolar
32.39
Euro
35.15
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,821.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Eşimin ve çocuklarımın ölmesini istemiyorum'

Eşi ve 2 çocuğu Huntington hastası olan Halit Abı, "Eşimin ve çocuklarımın her geçen gün gözlerimin önünde erimesini ve ölmesini istemiyorum." dedi.

22.03.2017 - Güncelleme : 23.03.2017
'Eşimin ve çocuklarımın ölmesini istemiyorum' Fotoğraf: AA/Ahmet Ilıkan

Van

VAN - Yusuf Soyalp/Ahmet Ilıkan

Van'da Abı ailesinin hayatı, anne ile iki çocuğunda, hareket bozukluklarının yanı sıra mental geriliğe neden olan, beyin ve sinir sistemini etkileyen Huntington (HD) hastalığının teşhisiyle adeta kabusa dönüştü.

Cumhuriyet Mahallesi'nde kiraladıkları sobalı evde ekonomik zorluklar içinde yaşayan Abı ailesinde anne Aynur Abı'de yaklaşık 4 yıl önce, 19 yaşındaki Sabır ve 6 yaşındaki Taha'da ise yakın zamanda Huntington hastalığı ortaya çıktı.

Çok ender görülen ve tedavi edilemeyen bu hastalığa ekonomik güçlük de eklenince Abı ailesinin hayatı altüst oldu.

"Gözlerimin önünde erimesini istemiyorum"

Baba Halit Abı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ile 5 çocuğundan 2'sinin bu hastalığa yakalanmasının ardından birçok kez hastanelere gittiğini ancak bir sonuç alamadığını söyledi.

Eşinin durumunun çocuklarına göre daha ağır olduğunu anlatan Abı, "Eşimin ve çocuklarımın her geçen gün gözlerimin önünde erimesini ve ölmesini istemiyorum. Bana hep çaresinin olmadığını söylüyorlar. Böyle olunca ben de ne yapacağımı bilmiyorum." dedi.

"Yetkililerden yardım istiyorum"

Hastalandıktan sonra 19 yaşındaki oğlunun fiziksel ve zihinsel olarak 5 yaşındaki çocuktan farkı kalmadığını ifade eden Abı, bu durumun kendisini daha da üzdüğünü dile getirdi.

Bir kızının böbrek ve kalp, kendisinin de böbrek hastası olduğunu belirten Abı, şöyle devam etti:

"Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünden eşim ve oğlum için ayda toplam bin 800 lira alıyorum. Bu destekle eşimin ilacını Avrupa'dan getirtiyoruz ancak bazen alamıyoruz. Artık ben kime ilaç yetiştireyim, hangi çocuğumu hastaneye götüreyim bilmiyorum. Onlara baktığım ve kendim de hasta olduğum için çalışamıyorum. En azından bundan sonra ailemi biraz daha rahat ettirmek için yetkililerden yardım istiyorum." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın