Yaşam

Eski payitaht Edirne'nin bayram daveti

Hem modern hem de geleneksel tatil anlayışlarını bir arada sunan eski payitaht Edirne uzun bayram tatilinde konuklarını bekliyor.

01.07.2016 - Güncelleme : 01.07.2016
Eski payitaht Edirne'nin bayram daveti

EDİRNE-Salih Baran

Hem modern hem de geleneksel tatil anlayışlarını bir arada sunan eski payitaht Edirne uzun bayram tatilinde konuklarını bekliyor.

Cumbalı eski Edirne evleri arasında süzülerek tarihi Meriç ve Tunca köprülerinden geçilen Karaağaç Mahallesi’nde otantizmi aramak, Fatih’in doğduğu saray kalıntıları arasından Kanuni’nin adaletini yazdığı kasra uğramak, Tunca ve Meriç’le hülyalara dalmak, er meydanında davul sesini duymak, Selimiye’de secdeye varmak isteyenler, tarih ve kültür başkenti Edirne’yi tatil listelerine ekleyebilir.

Enez’de balık tutmak, Saros’ta tarihe dalmak, ayçiçek tarlalarında sarıya doymak isteyenler de güneş, deniz, kum tercihlerini Edirne’den yana kullanabilir.

Dünyanın en hızlı pişen hafif yemeği tava ciğer, üstüne bir saray lezzeti badem ezmesi, bayram tatili için Edirne’yi seçenlere lezazeti yanında sunabilir.

İstanbul’a yakınlığı, sakinliği, son dönemde hızla artan turizmdeki konforuyla Edirne, 9 günlük bayram tatilinde konuklarını çağırıyor.

Nasıl gidilir ?

Uluslararası kara yoluyla bağlantısı olan Edirne’ye çevre illerden kara yolu ulaşımı oldukça kolay sağlanıyor. İstanbul 230, Çanakkale 220, İzmir 515, Ankara 630 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kara yolu yerine hava yolunu tercih edecekler, Ankara’dan Çorlu hava alanına erişerek 1 buçuk saatte tarihi başkente ulaşabiliyor.

Demiryoluyla yolculuk etmek isteyenler için ise Anadolu’yu Balkanlar ve Avrupa’ya bağlayan demir yolu güzergahından yararlanarak, şehir merkezine çok yakınındaki tren garından tatillerine başlayabilirler.

Ne alınır?

Edirne’nin kendine has tatları badem ezmesi, deva-i misk, Kavala kurabiyesi, Edirne peyniri, gezilecek tarihi rotaların tamamının yakınındaki dükkanlardan, Arasta, Bedesten ve Ali Paşa kapalı çarşılarından alınabiliyor. Hediyelik ürünlerin başında ise minik kispet, mis meyve sabunu, Edirne bebeği geliyor.

Ne yenir?

Edirne mutfağının en özel yemeklerinden Edirne Tava Ciğeri, turistlerin en favori yemekleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Edirne köftesi de en az ciğeri kadar lezzetli olarak değerlendiriliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın